Football Talk

Premier League: Οι 5+1 λανθασμένες αποφάσεις του VAR στη φετινή σεζόν! (video)

Premier League: Οι 5+1 λανθασμένες αποφάσεις του VAR στη φετινή σεζόν! (video)

Το ESPN «μίλησε» και τα λάθη που έλαβαν χώρα από τις αποφάσεις του VAR στις πρώτες αγωνιστικές της Premier League, είναι πλέον γεγονός. Έξι συνολικά, δύο για ομάδες του Big 6, δύο κερδισμένοι βαθμοί για την Τσέλσι και φυσικά, η ήττα της Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το φάουλ του Μαρτίν Έντεγκααρντ στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να μην υφίσταται!

Δεν έχουμε φτάσει καν στο πρώτο μισό της Premier League. Για την ακρίβεια, βρισκόμαστε περίπου στο 1/3 των αγωνιστικών που θα δώσουν οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου και μόλις τρεις μέρες πριν επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση.

Στην… παράνοια της Boxing Day, η οποία αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στις οθόνες μας, συνεχίζοντας την Premier League, εκεί από όπου σταματήσαμε. Με την Άρσεναλ στην κορυφή της βαθμολογίας, τη Μάντσεστερ Σίτι στο -5, την Τότεναμ να πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της και τη Νιούκαστλ να κάνει… ευρωπαϊκά όνειρα!

Μέχρι τότε όμως, το ESPN βρήκε τρόπο να μας βάλει σε… αγγλικούς ρυθμούς. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, έγιναν αντιληπτά από πλευράς Premier League, έξι λάθη που προέκυψαν από τον VAR!

Συνολικά, οι διαιτητές του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, χρειάστηκε να ανατρέξουν στην βοήθεια της τεχνολογίας σε 48 περιπτώσεις, με τις 42 αποφάσεις που πήραν εν τέλει, να κρίνονται επιτυχημένες.

Σε έξι όμως φάσεις, έκαναν λάθος, πράγμα που είναι απολύτως λογικό και ουδείς μπορεί να τους ψέξει για αυτό. Ένα από αυτά τα σφάλματα όμως, αφορά την πρωτοπόρο της Premier League και τυχαίνει να επηρεάσει ένα ολόκληρο αποτέλεσμα.

Ο λόγος για το ματς της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ». Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με τον Μαρτινέλι, το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στον Μαρτίν Έντεγκααρντ, εν τέλει αυτό δεν ήταν ποτέ, και το τελικό 3-1 σηματοδοτεί τη μοναδική ήττα της Άρσεναλ σε επίπεδο πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα. 

Όσον αφορά μία δεύτερη απόφαση που διαδραμάτισε κομβικό ρόλο ως προς το αποτέλεσμα, αυτή ήταν προς όφελος της Τσέλσι απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο Στάμφορντ Μπριτζ. Τα «σφυριά» έκαναν το 2-2, ο Μεντί συγκρούστηκε με τον Μπόουεν, καταλογίστηκε φάουλ και το γκολ του Κορνέ δεν μέτρησε ποτέ!

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες τέσσερις αποφάσεις αφορούν τα:

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 3-1: Το πέναλτι για χέρι του Λούκας Ντιν, με το οποίο η Πάλας έκανε το 2-1, προτού διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 0-0: Το αυτογκόλ του Ταϊρίκ Μίτσελ για το 1-0 στο 51ο  λεπτό, που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Γουίλοκ στον Γουάιτα. Δεν υπήρξε ποτέ και αποτέλεσε μία από τις πιο χρονοβόρες αποφάσεις του VAR.

Φούλαμ - Άστον Βίλα 3-0: Η απευθείας κόκκινη που δόθηκε στον Ντάγκλας Λουίς και άφησε τη Βίλα με δέκα παίκτες με το σκορ στο 1-0. Την επόμενη μέρα μάλιστα, η Premier League ακύρωσε την κόκκινη κάρτα και ο Βραζιλιάνος τέθηκε κανονικά στην διάθεση του προπονητή του για το επόμενο παιχνίδι!

Νότιγχαμ Φόρεστ - Μπρέντφορντ 2-2: Το πέναλτι που χρεώθηκε ο Ντιν Χέντερσον, για να το αξιοποιήσει ο Εμπουεμό και να κάνει το 1-1.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0