Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 3-2: Τι ματσάρα, τι ντέρμπι, με την πρόκριση να έχει… γαλάζιο χρώμα! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 3-2: Τι ματσάρα, τι ντέρμπι, με την πρόκριση να έχει… γαλάζιο χρώμα! (video)

Σε ένα ματς με φρενήρη ρυθμό, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Carabao Cup, επικρατώντας της Λίβερπουλ με 3-2 στο «Έτιχαντ». Οι «reds» βρήκαν δύο φορές απάντηση στα γκολ των Χάαλαντ (11’) και Μαχρέζ (47’), με σκόρερ τον Καρβάλιο (20’) και τον Σαλάχ (48’), αλλά δεν μπόρεσαν να πράξουν κάτι αντίστοιχο στο τέρμα του Ακέ (58’), το οποίο εν τέλει έκρινε την αναμέτρηση!

Γκολ, θέαμα και… γαλάζια πρόκριση τελικά στο ντέρμπι του «Έτιχαντ»! Η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε τη θέση της στα προημιτελικά του Carabao Cup, νικώντας τη Λίβερπουλ με 3-2, σε ένα ματς που μας θύμισε και πάλι τον «τρελό» ρυθμό του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Οι «σίτιζενς» πήραν δύο φορές το προβάδισμα χάρη στα γκολ των Χάαλαντ (11’) και Μαχρέζ (47’), αλλά οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ βρήκαν και στα δύο απάντηση με τον Καρβάλιο (20’) και τον Σαλάχ (48’). Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε από την κεφαλιά του Ακέ στο 58’, από το οποίο οι «reds» δεν κατάφεραν να επιστρέψουν.


Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση. Έπειτα από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των Χάαλαντ (1’) και Πάλμερ (6’), έφτασε τελικά στο γκολ μόλις στο 11’. Ο Ντέ Μπρόινε πραγματοποίησε τη σέντρα από αριστερά, με το Νορβηγό να βρίσκεται στο σωστό σημείο μέσα στην περιοχή και να τελειώνει τη φάση με τη μία για το 1-0.


Η απάντηση της Λίβερπουλ, ωστόσο, δεν άργησε να έρθει. Εννέα λεπτά αργότερα (20’), έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μίλνερ γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Καρβάλιο πλάσαρε ιδανικά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.


Έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δημιουργήθηκαν ακόμα τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι στο 36’ είδαν τον Κέλεχερ να διώχνει με τα πόδια το σουτ του Γκουντογκάν, ενώ με τη σειρά τους οι «reds» έφτασαν δύο φορές κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα στο 42’ και στο 45+2’, αλλά ο Νούνιες αστόχησε σε αμφότερα τα τετ-α-τετ που βρέθηκε απέναντι στον Ορτέγκα.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες των δύο ομάδων ξεκίνησαν με γκολ από τα… αποδυτήρια! Στο 47’ ο Μαχρέζ με καταπληκτικό πλασέ μέσα και δεξιά στην περιοχή έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «σίτιζενς», αλλά μόλις ένα λεπτό αργότερα (48’) ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Νούνιες και πλάσαρε σε κενή εστία για να ισοφαρίσει σε 2-2.


Τα γκολ συνέχισαν να… πέφτουν βροχή στην αναμέτρηση! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε για άλλη μία φορά μπροστά στο σκορ, χάρη στην τρομερή κεφαλιά του Ακέ στο 58’, που έκανε το 3-2, ύστερα από νέα ασίστ του Ντε Μπρόινε.


Ο Νούνιες συνέχισε να σπαταλά τεράστιες ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος, με τον Ουρουγουανό επιθετικό να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 71’, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Λίβερπουλ πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να πετύχει το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν κατάφερε, με αποτέλεσμα η Σίτι να βρίσκεται στους «8» του Carabao Cup.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Λιούις, Ακάντζι, Λαπόρτ, Άκε, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Χάλαντ, Πάλμερ

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κέλεχερ, Μίλνερ, Γκόμεζ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μπαΐτσετιτς, Τιάγκο, Έλιοτ, Καρβάλιο, Σαλάχ, Νούνιες

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0