Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης και η… φουρτούνα!

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης και η… φουρτούνα!

Το πολυδιαφημισμένο restart δεν έγινε στους «Ζωσιμάδες» με τον Ολυμπιακό να βγαίνει πολλαπλά χαμένος από την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίτσελ στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε ούτε έναν παίκτη από αυτούς που ξεκίνησε ο Κορμπεράν στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου. Προφανώς στο πρώτο κομμάτι της σεζόν έγιναν πολλά. Έγιναν πολλά κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική, ωστόσο το Μουντιάλ έδινε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να αναδιοργανωθεί, να δουλέψει και να κάνει την περιβόητη αντεπίθεση. Ωστόσο για δεύτερο σερί ματς μετά την διακοπή η εικόνα των Πειραιωτών ήταν ίδια.

Ένα εξαιρετικό ημίχρονο και ένα κακό. Απέναντι στον Ατρόμητο για το Κύπελλο το κακό ημίχρονο ήταν το πρώτο. Οι Περιστεριώτες έχασαν τις ευκαιρίες που τους πρόσφερε η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και το πρόβλημα κάπως κρύφτηκε από το τελικό 4-1 και τις γκολάρες του Μαρσέλο. Στους «Ζωσιμάδες» το κακό ημίχρονο ήταν το δεύτερο και οι ποδοσφαιριστές του Στάικου το τιμώρησαν.

Κι όμως το αρχικό πλάνο του Μίτσελ με το φουλ επιθετικό σχήμα και τα τρία δεκάρια δικαιώθηκε.  Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο μέρος. Με τον Κώστα Φορτούνη να επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και την ποιότητα να ξεχειλίζει μεσοεπιθετικά οι Πειραιώτες προηγούνταν με 2-0 και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ. Ο Τρικαλινός άσος βροντοφώναξε παρών στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και μοιάζει σα να έχει γυρίσει τον χρόνο πίσω στις μέρες όπου μπορούσε να κουβαλήσει μόνος την ομάδα στις πλάτες του.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν τυπική διαδικασία αν δεν το αντιμετώπιζαν ως τέτοια οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ξαφνικά εμφανίστηκε άλλη ομάδα στο γήπεδο. Όταν βρίσκεσαι στο -12 και είσαι στον Ολυμπιακό δε δικαιούσαι να θεωρείς σε κανένα  ματς πως αυτό τελείωσε μετά από ένα καλό ημίχρονο. Η λάθος νοοτροπία είναι που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο από κάθε τι άλλο και τον Μίτσελ, ο οποίος με την σειρά του άργησε να επέμβει για να «ξυπνήσει» την ομάδα του, αλλά ακόμα και όταν το έκανε με τις αλλαγές, δεν άλλαξαν πολλά πράγματα.

Κάπως έτσι από τον Ολυμπιακό του Φορτούνη στο πρώτο μέρος, πήγαμε στον Ολυμπιακό της… φουρτούνας στο δεύτερο που πέταξε άλλους δύο βαθμούς και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει με το… καλημέρα του δευτέρου γύρου την διαφορά από την κορυφή. Άλλο ένα «κανονάκι» χάθηκε για τον φετινό Ολυμπιακό που δεν έχει άλλο δρόμο από το να δουλέψει τα λάθη του και να σώζει ότι σώζεται από την φετινή σεζόν.

Και κάτι ακόμα. Εδώ και δύο χρόνια περίπου οι «ερυθρόλευκοι» υποφέρουν σε πολλά παιχνίδια από τα άκρα της άμυνας τους. Ο Ρόντινέι ήρθε με σπουδαίες περγαμηνές για να λύσει το πρόβλημα στα δεξιά και φυσικά θα κριθεί στο γήπεδο. Η δεύτερη χειμερινή μεταγραφή του Ολυμπιακού θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ντάνιελ Μαντσίνι, ένας εξτρέμ με χαρακτηριστικά που δεν έχει κάποιος από τους υπάρχοντες στο ρόστερ.

Δημήτρης Σπηλιόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0