Football Talk

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1: Τον «πλήγωσαν» οι χαμένες ευκαιρίες και ο Άοσμαν! (video)

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1: Τον «πλήγωσαν» οι χαμένες ευκαιρίες και ο Άοσμαν! (video)

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι πετυχαίνοντας ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε και το πλήρωσε, με τον Ιωνικό να αποσπά τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Άοσμαν στο 84’. Το γκολ των «πρασίνων» πέτυχε ο Μπερνάρ στο 14’.

Επιστροφή στη δράση με… στραβοπάτημα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός, αν και είχε αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, δεν μπόρεσε να διπλασιάσει το προβάδισμά του έπειτα από το γκολ του Μπερνάρ στο 14’ και είδε τον Άοσμαν να ισοφαρίζει τελικά στο 84’, γράφοντας το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια για την 14η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» παραμένουν, φυσικά, στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά είδαν τη διαφορά τους από την δεύτερη ΑΕΚ να μειώνεται.


1ο Ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στον Παναθηναϊκό. Ο Βαγιαννίδης στο 3’ πάσαρε στον Χουάνκαρ, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια, ωστόσο το σουτ του τελευταίου κόντραρε πάνω στον Φαντιγκά και δεν απείλησε τελικά τον Χουτεσιώτη. Η απάντηση από τον Ιωνικό ήρθε στο 8’, με τον Άοσμαν να δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Οι «πράσινοι», ωστόσο, δεν άργησαν να βρουν δίχτυα. Στο 14’ ο Ιωαννίδης κατέβασε ωραία τη μπάλα και σούταρε, με τον Χουτεσιώτη να έχει απάντηση, αλλά ο επερχόμενος Μπερνάρ δεν λάθεψε και με σουτ «έγραψε» το 0-1.


Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, λίγο έλειψε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μπερνάρ γέμισε από αριστερά (16’), ο Παλάσιος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.


Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για το «τριφύλλι», όταν στο 34’ το φάουλ του Μπερνάρ πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη.

2ο Ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός έψαξε ένα δεύτερο γκολ στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Στο 58’, ο Ιωαννίδης απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο γκολκίπερ του Ιωνικού έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, ο Χουτεσιώτης αποσόβησε ακόμα ένα τέρμα, καθώς στο 67’ απομάκρυνε με υπερένταση το διαγώνιο σουτ του Τσέριν.

Η καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους στην αναμέτρηση ήρθε στο 71’ με το σουτ του Άοσμαν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο ωστόσο κατέληξε λίγο άουτ.

Δέκα λεπτά πριν το φινάλε (80') οι «πράσινοι» απώλεσαν άλλη μία ευκαιρία, με τον Σπόραρ να παίρνει την πάσα, να περνά τον Χουτεσιώτη και να πλασάρει, αλλά τον Σόουζα να διώχνει σε κόρνερ με προβολή.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» ακριβά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών, με τον Ιωνικό να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 84’ με τον Άοσμαν, ο οποίος νίκησε με όμορφο πλασέ τον Μπρινιόλι για το 1-1.


Μάλιστα, παραλίγο οι Νικαιώτες να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν βγήκαν σε αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Τσίμπσαχ μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι.


MVP

Καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν με διαφορά ο Μπερνάρ, καθώς πέρα από το γκολ, αποτέλεσε τον κινητήριο «μοχλό» σε όλο τον επιθετικό τομέα των «πρασίνων».


Η φάση του αγώνα

Φυσικά, η φάση της αναμέτρησης, ήταν το γκολ του Άοσμαν στο 84’, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Αντούνιες, Σόουζα, Σάκιτς, Φαντιγκά (87' Ελευθεριάδης), Τσίμπσαχ, Λοβέρα (75’ Μασάς), Άοσμαν (90+5' Πογκοσιάν), Ρομαό, Μάντζης (87' Ιωαννίδης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης (70' Σπόραρ)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0