Football Talk

Παναθηναϊκός: Αήττητος στη Νίκαια από το 1997, αλλά ποτέ δεν πέτυχε 2η νίκη σε ένα ημερολογιακό έτος!

Παναθηναϊκός: Αήττητος στη Νίκαια από το 1997, αλλά ποτέ δεν πέτυχε 2η νίκη σε ένα ημερολογιακό έτος!

Την παράδοση που έχει χτίσει στη Νίκαια θέλει να συνεχίσει απόψε (21/12, 21:30) ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον Ιωνικό, αλλά και να «σπάσει» το μοτίβο που τον θέλει να μην «ζευγαρώνει» νίκες σε ένα ημερολογιακό έτος.

Η Super League μετά από ένα 40 ημέρες αγωνιστικής απραξίας λόγω Μουντιάλ επιστρέφει! Το βράδυ της Τετάρτης (21/12, 21:30) ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και αήττητος, Παναθηναϊκός, φιλοξενείται στην έδρα του ουραγού Ιωνικού.

Οι «πράσινοι» μετά το εξαιρετικό πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας, θέλουν να συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου και η αρχή πρόκειται να γίνει από τη Νίκαια. Εκεί όπου έχουν χτίσει μία εξαιρετική παράδοση.

Στο Δημοτικό Γήπεδο της Νεάπολης, το «τριφύλλι» αγωνίστηκε την περσινή σεζόν, ξανά μετά από 15 χρόνια, λόγω της απουσίας του Ιωνικού από τα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα γκολ του Αϊτόρ ήταν αρκετό για να χαρίσει τότε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό, για την 17η αγωνιστική της Super League.


Πριν από αυτό το παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί το 2007, με το σύνολο του Βίκτορ Μουνιόθ τότε να επικρατεί με το επιβλητικό 4-0! Το «διπλό» ως αποτέλεσμα των αναμετρήσεων Ιωνικός – Παναθηναϊκός άλλωστε είναι κάτι… σύνηθες, αφού το «τριφύλλι» έχει να ηττηθεί στη Νεάπολη από το 1997. Τότε οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με σκορ 3-1 και ήταν η δεύτερη και τελευταία έως σήμερα εντός έδρας νίκη τους κόντρα στους «πράσινους».

Πολύ θετικό αυτό το σερί λοιπόν για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως τα πράγματα δεν είναι εξ ολοκλήρου «ρόδινα». Κι αυτό γιατί σε 12 αναμετρήσεις από το 1997, μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι αήττητος, έχοντας εφτά νίκες και πέντε ισοπαλίες, ωστόσο ουδέποτε σε αγώνες που έγιναν μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος δεν κατόρθωσε να πάρει δεύτερο τρίποντο!

Το 1999, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τόσο στις 7 Μαρτίου για το πρωτάθλημα της σεζόν 98/99, όσο και στις 29 Νοέμβρη για αυτό της σεζόν 99/00. Αμφότερα ματς έληξαν ισόπαλα (4-4, 2-2). Αντίστοιχα το 2001, στις 24 Απριλίου ακολούθησε ακόμα μία ισοπαλία 2-2, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-1.

Τέλος, το… μοτίβο επαναλήφθηκε το 2005, όταν το «τριφύλλι» βρέθηκε στη Νίκαια τρεις φορές μέσα στο έτος. Αρχικά για αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος στις 12/01, τον οποίο κέρδισε με 1-0, αλλά και λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 του ίδιου μήνα, με το αποτέλεσμα να μένει ισόπαλο δίχως σκορ. Στο ξεκίνημα μάλιστα της σεζόν 2005/06 ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε από τον Ιωνικό για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος (11/09), με τις δύο ομάδες να έρχονται και πάλι ισόπαλες (1-1).

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μέσα στο 2022 ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αγωνιστεί στη Νίκαια, στο φινάλε της περσινής σεζόν, κι αν απόψε πάρει το «τρίποντο» θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα το καταφέρει δις σε ένα ημερολογιακό έτος.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0