Football Talk

«Έφυγε» από τη ζωή ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς - Το ιταλικό ποδόσφαιρο πενθεί...

«Έφυγε» από τη ζωή ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς - Το ιταλικό ποδόσφαιρο πενθεί...

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς σε ηλικία 53 ετών.

Μετά από πολύχρονη μάχη με τη λευχαιμία, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς τελικά νικήθηκε και σκόρπισε θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Ο Σέρβος μέχρι το Σεπτέμβρη του 2022 καθόταν στον πάγκο της Μπολόνια, από τον οποίο και αποχώρησε καθώς έπρεπε να υποβληθεί σε νέο κύκλο χημειοθεραπειών, αφού η λευχαιμία έκανε την εμφάνισή της ξανά μετά από τρία χρόνια. Μάλιστα, τότε είχε αποχαιρετήσει τους φίλους και τον ιταλικό σύλλογο με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένεια του Μιχαΐλοβιτς με ανακοίνωσή της:

«Η σύζυγός του Αριάνα, με τα παιδιά τους Βικτόρια, Βιργκίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του Βιολάντε, η μητέρα Βικιόριζα και ο αδερφός του, Ντράζεν, γνωστοποιούν με θλίψη τον άδικο και πρόωρο θάνατο του υποδειγματικού συζύγου πατέρα, γιου και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ένας μοναδικός επαγγελματίας και άνθρωπος, διαθέσιμος και καλός με όλους. Πολέμησε θαραλλέα απέναντι σε μία φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον παρακολουθούσαν αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμό, ιδιαίτερα την γιατρό Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, τον γιατρό Αντόνιο Κούρτι, τον καθηγητή Αλεσάντρο Ραμπάλντι και τον γιατρό Λούκα Μαρκέτι.

Ο Σίνισα θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζωντανός με όλη την αγάπη που μας έχει χαρίσει»

Η Serie A, πρωτάθλημα με το οποίο συνέδεσε το όνομά του ο Σέρβος τεχνικός, δεν θα μπορούσε φυσικά να μην τον αποχαιρετήσει όπως του άξιζε:

«Η Serie A είναι τρομερά συντετριμμένη από τον χαμό του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους του Σίνισα, αλλά και σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, για την "αποχώρηση" ενός θρύλου του "Κάλτσιο".

Η επιρροή του στο παιχνίδι μας, τη χώρα μας και τις καρδιές μας θα είναι εκεί να μας τον θυμίζει για πάντα, όπως και το αλύγιστο πνεύμα και η ευγενική ψυχή του. Πέτα ψηλά Σίνισα!» 

Ο τελευταίος «σταθμός» στην καριέρα του Μιχαΐλοβιτς, Μπολόνια τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία στα social media, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αντίο Μίστερ, θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας»...

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Μίλαν και νυν πρόεδρος της Μόντσα, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καριέρα του Μιχαΐλοβιτς, τον αποχαιρέτησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο τουίτερ, γράφοντας: 

«Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ένας προπονητής με μεγάλες ικανότητες, σοβαρότητα και ταλέντο. Στην περίοδο που αγωνίστηκε και προπόνησε τη Μίλαν ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και είχε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

Τότε του επιτέθηκε μια ανελέητη ασθένεια αλλά πάντα πάλευε, πάντα χαμογελούσε, πάντα έδειχνε μεγάλη θέληση για ζωή. Πραγματικός άντρας και σπάνιος επαγγελματίας! Θα λείψει, θα λείψει σε όλους.

Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και μια στοργική αγκαλιά».

Η πρώην ομάδα του, Μίλαν, στο φιλικό παιχνίδι με την Λίβερπουλ που διεξάγεται αυτή την ώρα, κράτησε ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει την μνήμη του Μιχαΐλοβιτς

Το δικό του αντίο είπε στον πρώην προπονητή και μέντορά του και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πρώην συμπαίκτη και φίλου του...

Συγκλονισμένος ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έγραψε για τον χαμό του Μιχαΐλοβιτς πως αυτή είναι μία μέρα που δεν ήθελε να ζήσει ποτέ: 

«Αυτή είναι μία ημέρα που δεν ήθελα ποτέ να ζήσω επειδή έχασα έναν φίλο με τον οποίο μοιράστηκα σχεδόν 30 χρόνια της ζωής μου, εντός και εκτός γηπέδου.

Δεν είναι σωστό μία τέτοια τρομερή ασθένεια να παίρνει από κοντά μας έναν άνθρωπο 53 ετών, που πάλεψε ως την τελευταία του στιγμή σαν λιοντάρι, όπως είχε συνηθίσει να κάνει στο γήπεδο.

Έτσι ακριβώς θα παραμείνει δίπλα μου ο Σίνισα, ακόμα και αν δεν είναι μαζί μας, όπως έκανε στην Γένοβα, στην Ρώμη, στο Μιλάνο αλλά και αργότερα όπου ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους».
sinisa-mihajlovic-and-roberto-_214002.jpg

Ο συντετριμμένος προπονητής της ΠόρτοΣέρτζιο Κονσεϊσάο έγραψε σε συγκινητική του ανάρτηση στο ίνσταγκραμ πως «έφυγε» ένας φίλος, ένας πρωταθλητής και μια οικογένεια στην Πορτογαλία θα προσέχει εκείνη του Σίνισα

«Σήμερα έφυγε ένας φίλος, μια έμπνευση, ένας πρωταθλητής. Σίνισα, θα σε θυμόμαστε για πάντα για όσα έκανες στο γήπεδο, αλλά και ποιος ήσουν εκτός γηπέδου. Ήσουν μια σημαντική παρουσία από όταν έφτασα στη Ρώμη. Δίπλα δίπλα βλέπαμε τις οικογένειές μας να μεγαλώνουν. Και μεγαλώσαμε και εμείς σαν παίκτες, σαν άντρες, σαν γονείς και σαν οικογενειάρχες.

Το ποδόσφαιρο μου έδωσε όλα όσα έχω σήμερα. Στιγμές σαν αυτή μας θυμίζουν πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που συναντάμε στο δρόμο μας. Τα πραγματικά τρόπαια που κρατώ από την ποδοσφαιρική μου καριέρα είναι στιγμές σαν αυτές που μοιραστήκαμε μαζί.

Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. Μια οικογένεια στην Πορτογαλία θα προσέχει τη δική σου!»


www.bnsports.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0