Football Talk

Παναθηναϊκός: «Έπιασε» τα επτά ματς με ανέπαφη εστία στο Κύπελλο, αλλά το ρεκόρ παραμένει… μακρινό! (video)

Παναθηναϊκός: «Έπιασε» τα επτά ματς με ανέπαφη εστία στο Κύπελλο, αλλά το ρεκόρ παραμένει… μακρινό! (video)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Βόλου για την πρώτη αναμέτρησης της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, κρατώντας το «μηδέν» για ακόμη μια φορά στον θεσμό, με το ρεκόρ του ωστόσο, να μοιάζει… απλησίαστο εδώ και 34 χρόνια!

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και σαν μην είχε προηγηθεί καμία διακοπή παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου επικράτησε με 3-0 επί του Βόλου.

Οι «πράσινοι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και έχοντας την σλοβένική… παροικία των Βέρμπιτς, Σπόραρ, και Τσέριν σε εξαιρετική μέρα καθώς σκόραραν και τα τρία γκολ της ομάδας τους, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Επιπλέον, τα credits αξίζει να δοθούν και στην ανασταλτική λειτουργία των «πράσινων», όπου παρά την διακοπή δεν φάνηκε να επηρεάζεται καθόλου, διατηρώντας την εξαιρετική χημεία που υπήρχε και κρατώντας για ακόμη ένα ματς ανέπαφη την εστία.

Μάλιστα, αυτή ήταν η έβδομη αναμέτρηση που ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος συμπληρώνοντας σχεδόν ένα χρόνο χωρίς να παραβιάζει την εστία του στον θεσμό. Η αρχή έγινε στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «16» την περσινή σεζόν πάλι με τον Βόλο, μένοντας στο 0-0 στον επαναληπτικό (21/12/2021). Στα προημιτελικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας (4-0, 0-1), ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα ημιτελικά κόντρα στην Λαμία (1-0, 0-2). Στον τελικό επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0 κατακτώντας το τρόπαιο, δίνοντας συνέχεια με αυτόν τον τρόπο και στην φετινή χρόνια.

 

Έτσι, η τελευταία φορά που οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος είδαν να παραβιάζεται η εστίας τους, ήταν στις 1/12/2021 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Βόλο και στη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1.

Ποια είναι όμως η καλύτερη επίδοση του «τριφυλλιού» χωρίς να δεχτεί γκολ στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος; Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα πρέπει να γυρίσουμε 34 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στη σεζόν 1983-84. Τότε, ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ σε μια ολόκληρη διοργάνωση και συγκεκριμένα για 11 παιχνίδια. Εν τέλει, εκείνη την αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το τρόπαιο, με νίκη με 2-0 επί της ΑΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Αναλυτικά οι 11 αγώνες που δεν δέχτηκε γκολ στο Κύπελλο τη σεζόν 1983-84:

Α’ Γύρος: Παναθηναϊκός – Αλμωπός Αριδαίας 5-0

Β ‘ Γύρος: Πανηλειακός – Παναθηναϊκός 0-5, 0-1

Γ’ Γύρος: Παναθηναϊκός - Γ.Σ. Καλλιθέα 0-0, 1-0

Συμπληρωματικός Γύρος: Παναθηναϊκός – Θήβα 2-0

Προημιτελικοί: Εθνικός – Παναθηναϊκός 0-2, 0-2

Ημιτελικοί: Α.Ο. Αιγάλεω – Παναθηναϊκός 0-3, 0-4

Τελικός: Παναθηναϊκός – ΑΕΛ 2-0

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0