Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης, ο Μαρσέλο και το ιδανικό ματς για τον Μίτσελ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης, ο Μαρσέλο και το ιδανικό ματς για τον Μίτσελ

Με ένα παιχνίδι που προσφέρεται για πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τον προπονητή, επέστρεψε ο Ολυμπιακός μετά την διακοπή. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μετά από περίπου ένα μήνα ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις φιλοξενώντας τον Ατρόμητο για το πρώτο ματς της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Ακόμα και να το είχε παραγγείλει ο Μίτσελ το σενάριο του αγώνα, δύσκολα θα του έβγαινε τόσο ιδανικά. Ένα πρώτο ημίχρονο που προσφέρεται για ώρες ανάλυσης στο βίντεο λόγω του προβληματικού τρόπου που αμυνόταν η ομάδα του στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Ένα δεύτερο ημίχρονο όπου οι παίκτες του βρήκαν ισορροπία στις δύο φάσεις του παιχνιδιού και έκαναν πολύ ωραία πράγματα επιθετικά. Προσθέστε και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την απόδοση συγκεκριμένων παικτών και έχετε ολοκληρωμένο το παζλ.

Φυσικά, πριν τη σέντρα, το ζητούμενο ήταν μια άνετη νίκη σε συνδυασμό με ωραίο ποδόσφαιρο. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη καθώς για πρώτη φορά φέτος οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν τέσσερα γκολ. Ο δεύτερος κατά το ήμισυ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργούσε κινδύνους αλλά δεχόταν μεγαλύτερους από τον Ατρόμητο. Τα εύκολα λάθη του Αγκιμπού και οι αργές επιστροφές του Μαρσέλο έδωσαν στην ομάδα του Κόουλμαν 3-4 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Στο ημίχρονο, ο προπονητής του Ολυμπιακού πέρα από το να τα… ψάλλει στους παίκτες του, κατάλαβε και τα δικά του λάθη. Η αντικατάσταση του Αγκιμπού με τον Γκάρι Ροντρίγκες και του Μπακαμπού με τον Ελ Αραμπί έκαναν τους “ερυθρόλευκους” πολύ πιο λειτουργικούς. Όμως τη μεγάλη διαφορά την έκανε η αποφασιστικότητα και η ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας. Και φυσικά το πρώτο  φανταστικό γκολ του Μαρσέλο που ανέβασε την ψυχολογία όλης της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δυο γκολ σε ένα παιχνίδι και έδειξε για ακόμα μια φορά τον τελευταίο μήνα πως μπορεί να προσφέρει σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Υποψιάζομαι πως ο Μίτσελ σκέφτεται πλέον τον Βραζιλιάνο περισσότερο ως εξτρέμ και λιγότερο ως μπακ. 

Ο Ισπανός τεχνικός αποθέωσε μετά το ματς τον Κώστα Φορτούνη και όχι άδικα. Ο 30χρονος άσος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, δημιουργώντας απειλή για τον αντίπαλο σχεδόν κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με τη μπάλα. Με φοβερή διάθεση, τρεξίματα και κίνηση στα μεσοδιαστήματα, ταλαιπώρησε πολύ τους αντιπάλους του και εμφανίστηκε βγαλμένος από την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. Επιπλέον δείχνει να συνεργάζεται άψογα με τον Μπιελ. Αυτό που μένει να φάνει είναι το πως μπορεί να συνυπάρξει με τον Χάμες Ροντρίγκες

Παράλληλα ο Μίτσελ επιβεβαίωσε πως ο Ρέτσος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δίκαια έχει πάρει φανέλα βασικού. Ο Έλληνας στόπερ ήταν καλός ακόμα και στο κακό αμυντικά κομμάτι του παιχνιδιού για την ομάδα του, σώζοντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ την ίδια ώρα είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δε μπορεί να μένει στον πάγκο. Ο Μαροκινός χρειάστηκε τέσσερα λεπτά από την ώρα που μπήκε στο ματς για να σκοράρει και να αποθεωθεί. 

Το επόμενο ματς για τους Πειραιώτες είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Τετάρτη στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, εκεί όπου καλούνται επιβεβαιώσουν την ανοδική πορεία και να πάρουν ακόμα μια νίκη. Εξάλλου στο πρωτάθλημα δεν επιτρέπεται το παραμικρό λάθος πια. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0