Football Talk

Με 32 ομάδες το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από το 2025 ανακοίνωσε η FIFA!

Με 32 ομάδες το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από το 2025 ανακοίνωσε η FIFA!

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε το πλάνο της FIFA για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες από το 2025.

Αλλαγές στη δομή της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ετοιμάζει η FIFA από το 2025 όπως έκανε γνωστό ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία αποκάλυψε τα πλάνα για την αύξηση των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Συγκεκριμένα, η υπάρχουσα δομή της διοργάνωσης αφορά εφτά ομάδες από όλο τον κόσμο, όμως αυτές πρόκειται να γίνουν 32 από το 2025! Η FIFA μάλιστα είχε σκοπό από το 2021 να προχωρήσει σε αύξηση των συλλόγων από 7 σε 24, όμως ο COVID-19 πήγε πίσω τα σχέδια.

Τώρα όμως μια ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση πρόκειται να λάβει χώρα και φυσικά αυτό θα επιφέρει αλλαγές και στο καλεντάρι της σεζόν.

Παράλληλα, ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε πως το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα λάβει χώρα από 1 έως 11 Φλεβάρη στο Μαρόκο.

Τέλος, γνωστοποίησε πως θα δημιουργηθεί άλλη μία διοργάνωση, με φιλικά μεταξύ τεσσάρων ομάδων κάθε Μάρτιο, που θα λέγεται World Series.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0