Football Talk

Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2: Ψεκάστε, σκουπίστε και… περάστε στους «8»! (video)

Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2: Ψεκάστε, σκουπίστε και… περάστε στους «8»! (video)

Εξαιρετική εμφάνιση και εύκολη νίκη με 2-0 για την ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά, στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων, με φόντο την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Σκόρερ Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ, κανένα πρόβλημα για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, που «έσπασε» και το νικηφόρο, φετινό σερί της Super League 2!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Κηφισιάς στο «Γεώργιος Καμάρας», εξασφαλίζοντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε το ματς στο δεύτερο μέρος, πειστική η «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο, με τους Λιβάι Γκαρσία και Τόμ Φαν Βέερτ να είναι οι «υπεύθυνοι» για την πρώτη ήττα των γηπεδούχων φέτος.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η πρώτη καλή στιγμή του ματς άνηκε στους φιλοξενούμενους, έπειτα από ένα παράλληλο γύρισμα του Πέτρου Μάνταλου, στο 14ο λεπτό, αλλά τρία λεπτά μετά, στο 17’, η Κηφισιά έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ.

Ο Κουιρουκίδης βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ, ενώ στην συνέχεια της φάσης, η άμυνα της «Ένωσης» απομάκρυνε.


Στο 29’ ο Σέρχιο Αραούχο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση – οφσάιντ, όμως ουδείς μπορούσε να σταματήσει την απίθανη έμπνευση του Λιβάι Γκαρσία, πέντε λεπτά μετά. Τρομερή σέντρα – σουτ από τα δεξιά και είτε το ήθελε, είτε όχι, το πρώτο φετινό γκολ που δέχθηκε η Κηφισιά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν γεγονός.


Το 1-0 ανέβασε την ψυχολογία της ΑΕΚ, για να έρθει ο Αραούχο, να κερδίσει πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, και ο Φαν Βέερτ να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα και το 2ο συνολικά στην τρέχουσα σεζόν.


Στην επανάληψη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ διατήρησε τα ηνία του ματς και κάθε είδους καλή στιγμή που παρακολουθήσαμε, έλαβε χώρα από το 70’ και μετά.


Στο 72’, ο Πέτρος Μάνταλος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ύστερα από τρομερή συνεργασία, προκειμένου να βρεθεί απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο, ενώ στο 80’, ο Μπαρμπόσα αποβλήθηκε για μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάι Γκαρσία, με συνέπεια το 2-0 να διατηρηθεί μέχρι τέλους.


Πρώτη ήττα της Κηφισιάς στην σεζόν, στο 10ο παιχνίδι της σε όλες τις διοργανώσεις, συνεχίζει δίχως ήττα για 11η αναμέτρηση η ΑΕΚ, μετά το 2-1 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μαζουλούξις, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Παναγιώτου, Παπασάββας, Πέιος (81’ Ιατρούδης), Ποζαντζίδης (58’ Νάα), Ταλάλ (81’ Τζίνι), Κουιρουκίδης (58’ Καλλέργης), Τετέι

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66’ Ρότα), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκαρσία (88’ Σκόνδρας), Φράνσον (66’ Σιμάνσκι), Μάνταλος (81’ Πινέδα), Φαν Βέερτ, Αραούχο (87’ Χριστόπουλος)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0