Football Talk

Θρίαμβος για UEFA επί της European Super League, η εισήγηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Θρίαμβος για UEFA επί της European Super League, η εισήγηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η UEFA έχει κάθε δικαίωμα να επιβάλλει κυρώσεις σε συλλόγους που συμμετέχουν στο σχέδιο της European Super League.
Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δήλωσε την Πέμπτη (15/12) ότι η UEFA είχε κάθε δικαίωμα να απειλήσει πως θα επιβάλει κυρώσεις στους συλλόγους πίσω από το σχέδιο της Super League, το οποίο παραλίγο να προκαλέσει έκρηξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το 2021.

«Οι κανόνες της FIFA και της UEFA που υπόκεινται σε προηγούμενη έγκριση οποιουδήποτε νέου διαγωνισμού είναι συμβατοί με το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, Αθανάσιος Ράντος. Αν και πρόκειται για εισήγηση και η απόφαση του ΔΕΕ δεν αναμένεται πριν από τις αρχές του 2023, τα συμπεράσματα του γενικού εισαγγελέα ακολουθούνται συχνά από τους δικαστές.

Σε ένα tweet, η UEFA «χαιρετίζει θερμά τη σημερινή συνιστώμενη απόφαση του ΔΕΕ για την υποστήριξη της κεντρικής αποστολής μας να κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να προστατεύει την πυραμίδα και να αναπτύσσει το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη».

Η Super League, ένας ιδιωτικός διαγωνισμός που ξεκίνησε από δώδεκα μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2021. Αντιμετωπίζοντας όμως την οργή πολλών υποστηρικτών και την απειλή πολιτικών μέτρων, όμως, η υπόθεση είχε καταρρεύσει σε 48 ώρες.

Εννέα από τους δώδεκα επαναστατικούς συλλόγους, κυρίως οι ισχυροί αγγλικοί σύλλογοι, έχουν επανορθώσει, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους συνεχίζουν να κρατούν τη φλόγα αναμμένη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0