Football Talk

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-2: Οι σέντερ φορ το πήραν… πάνω τους και έθεσαν βάσεις πρόκρισης για τους «8»! (video)

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-2: Οι σέντερ φορ το πήραν… πάνω τους και έθεσαν βάσεις πρόκρισης για τους «8»! (video)

Για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Καλαμάτας εκτός έδρας, με σκόρερ τους δυο σέντερ φορ του Δικέφαλου του Βορρά, Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας.

Η επανέναρξη των υποχρεώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν εμπεριείχε αγώνες πρωταθλήματος, αλλά τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από την Καλαμάτα με 2-0 απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Σκόρερ της αναμέτρησης, οι Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας βάζοντας έτσι, έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της συνέχειας.

Στα του αγώνα, τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν πολύ γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις με ορθολογικό τρόπο. Η πρώτη τελική του αγώνα άνηκε στον ΠΑΟΚ με τον Σάστρε να κάνει το απευθείας σουτ έχοντας κακή θέση στο σώμα του με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 25’ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις, κέρδισε πέναλτι από τον Ασίγκμπα και ο Νέλσον Ολιβέιρα «άνοιξε» το σκορ με δυνατή εκτέλεση πέναλτι παρά το γεγονός ότι Μέντες έπεσε στη σωστή γωνία.

 

Στο 42’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπακαγιόκο προ κενής εστίας να βλέπει τον Κοτάρσκι με τρομερή απόκρουση να του παίρνει την μπουκιά μέσα από το… στόμα.

 

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός και οι φάσεις μειώθηκαν αισθητά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προφυλάξουν τα μετόπισθεν. Στο 70’ ο Τάτος έκανε το κόρνερ και ο Μπακαγιόκο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οχτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης «διπλασίασε» τα τέρματα της όταν ο Μπράντον Τόμας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε να κάνει το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, ένα σκορ που ουσιαστικά δίνει την πρόκριση στον «δικέφαλο του βορρά» για την επόμενη φάση του θεσμού, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

 

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Μέντες, Μαβινγκά (87' Ματέους Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (87' Μπενίτες), Καραγκούνης, Μόζερ (69' Τάτος), Ρόβας (87' Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (74' Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (75' Σάστρε), Νάσμπεργκ (58' λ. τρ. Κουλιεριάκης), Κάργας, Ζοάν Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (65' Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65' Μουργκ), Κωνσταντέλιας - Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75' Τόμας).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0