Football Talk

ΑΕΚ: Στο ραντάρ της ο διεθνής Αυστραλός Κιάνου Μπάκους (video)

ΑΕΚ: Στο ραντάρ της ο διεθνής Αυστραλός Κιάνου Μπάκους (video)

Η DailyRecord αποκαλύπτει πως η ΑΕΚ έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον διεθνή Αυστραλό αμυντικό χαφ της Σεντ Μίρεν, ο οποίος έπαιξε και στο Μουντιάλ.

Η ΑΕΚ φέρεται να έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον διεθνή Αυστραλό αμυντικό χαφ της Σεντ Μίρεν, Κιάνου Μπάκους. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε η DailyRecord, η οποία υποστηρίζει σε δημοσίευμά της πως «ο Μπάκους είναι στο μεταγραφικό ραντάρ της ΑΕΚ και της Γάνδης, με τον παίκτη να έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων μετά την πολύ καλή του παρουσία στο Μουντιάλ του Κατάρ με την Εθνική Αυστραλίας».

Όντως πρόκειται μία ενδιαφέρουσα περίπτωση ο 24χρονος αμυντικός χαφ και μπορεί να απασχολήσει την ΑΕΚ είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι, καθώς ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, υπάρχουν άλλες θέσεις όπου η Ένωση έχει ως προτεραιότητα ενίσχυσης.

«Η Γάνδη και η ΑΕΚ βρίσκονται στα ίχνη του αστέρα της Σέντ Μίρεν Κιάνου Μπάκους. Ο 24χρονος αμυντικός χαφ βοήθησε την Αυστραλία να φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια του Κατάρ κάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δανία όπου η Αυστραλία επικράτησε 1-0, ενώ είχε μία τεράστια σύγκρουση απέναντι στην Αργεντινή. Ο Μπάκους τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων με όσα έκανε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ΑΕΚ και η Γάνδη έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του και ρώτησαν σχετικά τη Σεντ Μίρεν. Η ομάδα από τη Σκωτία προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδιαφέρον και αν η τιμή είναι σωστή μπορεί να πουλήσει τον Μπάκους. Επίσης, ομάδες από την Αγγλία παρακολουθούν τον παίκτη, όπως είναι η Κάρντιφ, η Χάντερφσλιντ και η Μίλγουολ», αναφέρει η DailyRecord.

Ο Μπάκους είναι γεννημένος στις 7 Ιουνίου του 1998, έχει ύψος 1,78 μ. και παίζει στη θέση του αμυντικού χαφ, ενώ το καλοκαίρι πήγε με μεταγραφή στη Σεντ Μίρεν, από τη Γουέστερν Σίνδεϊ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2024. Με την Αυστραλία στο Μουντιάλ του Κατάρ πήρε χρόνο συμμετοχής και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του. Έπαιξε πέντε λεπτά ως αλλαγή τόσο κόντρα στη Γαλλία στην πρεμιέρα των ομίλων, όσο και κόντρα στην Τυνησία τη 2η αγωνιστική. Την 3η αγωνιστική έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δανία για τη φάση των ομίλων, όπου η Αυστραλία κέρδισε με 1-0 και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση. Στη φάση των «16» απέναντι στην Αργεντινή έπαιξε βασικός και έγινε αλλαγή στο 58’. Φέτος μετράει 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Σκωτίας και 1.116 αγωνιστικά λεπτά έχοντας δυο γκολ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0