Football Talk

ΑΕΚ: Ο περιζήτητος Αλμέιδα και η φιλοσοφία του

ΑΕΚ: Ο περιζήτητος Αλμέιδα και η φιλοσοφία του

Το όνομα του Ματίας Αλμέιδα «παίζει» συχνά – πυκνά σε ρεπορτάζ στη Λατινική Αμερική ως υποψήφιο για τον πάγκο αρκετών ομάδων – Τι πραγματικά θέλει ο προπονητής της ΑΕΚ και ποιο δρόμο θα ακολουθήσει

Μόνο λίγους μήνες είναι στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα και ήδη ο Αργεντινός έχει κερδίσει τους πάντες στην Ένωση με τη δουλειά που κάνει και τα αποτελέσματα αυτής. Η ΑΕΚ βρήκε επιτέλους έναν προπονητή που όχι μόνο «έδεσε» μαζί της σε όλα τα επίπεδα, αλλά προσφέρει έργο, έχοντας καταφέρει, σε χρόνο ρεκόρ, να δημιουργήσει ένα σύνολο που ο κόσμος της απολαμβάνει να βλέπει μέσα στις τέσσερις γραμμές. Ο Αλμέιδα θυμίζουμε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2024 με την ομάδα να διατηρεί δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα πολλές φορές έχουν υπάρξει δημοσιεύματα από τη Λατινική Αμερική κυρίως που «έμπλεκαν» το όνομα του Αλμέιδα ως υποψήφιο για τον πάγκο αρκετών ομάδων. Τελευταία ήρθαν δημοσιεύματα από το Μεξικό όπου τόνιζαν πως ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι μέσα στη λίστα να αναλάβουν τη θέση του προπονητή στην Εθνική τους ομάδα. Κάνει καλό γκελ γενικά ο περιζήτητος Αλμέιδα σε συλλόγους της Λατινικής Αμερικής. Ο ίδιος όμως δεν έχει αυτό στο μυαλό του… Ξεκάθαρα ο Αργεντινός, όπως δήλωσε και πρόσφατα από την Ολλανδία και στη χειμερινή προετοιμασία της ΑΕΚ, επιθυμία του είναι να μείνει πολλά χρόνια στην Ένωση και να τελειοποιήσει το έργο του. Μάλιστα αυτή η δήλωσή του έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς ειπώθηκε χωρίς καν να ερωτηθεί σχετικά.

Γενικά τόσο ο ίδιος ο Αλμέιδα, όσο και οι συνεργάτες του, περνούν πολύ καλά στην Αθήνα και την ΑΕΚ. Επιπλέον, ο προπονητής έχει αποδείξει ότι του αρέσει να μένει πολλά χρόνια σε έναν σύλλογο προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Δεν είναι δηλαδή από τους ανθρώπους που κάθε χρόνο αρέσκονται να αλλάζουν ομάδες.

Ετσι λοιπόν, πρώτος και βασικός στόχος του Αλμέιδα είναι να συνεχίσει στην ΑΕΚ και να προχωρήσει μαζί της κατακτώντας τίτλους στην Ελλάδα και προχωρώντας στην Ευρώπη. Μόνο αν έρθει κάποια σούπερ πρόταση, από σούπερ σύλλογο που ανήκει σε σούπερ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μπορεί να βάλει σε σκέψεις τον Αλμέιδα. Αυτή τη στιγμή κάθε σενάριο που γράφεται στη Λατινική Αμερική για ομάδες και τον Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να τον… συγκινήσει. Έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση κι αυτή είναι αποκλειστικά η ΑΕΚ

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr  

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0