Football Talk

Βενγκέρ: «Το Μουντιάλ του 2026 μπορεί να χωριστεί σε δύο τουρνουά»

Βενγκέρ: «Το Μουντιάλ του 2026 μπορεί να χωριστεί σε δύο τουρνουά»
Άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ σχετικά με τις σκέψεις της FIFA για αλλαγές στο format του Μουντιάλ του 2026 που θα φιλοξενηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό και στο οποίο για πρώτη φορά θα συμμετέχουν 48 ομάδες.
Ο πρώην τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ έχει αναλάβει πόστο στη FIFA ως σύμβουλος και σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2026 το οποίο πρόκειται να φιλοξενηθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. 

Ο Αλσατός βετεράνος αποκάλυψε τα σχέδια της ομοσπονδίας για πιθανές αλλαγές στο format της διοργάνωσης καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχουν συνολικά 48 χώρες. Όπως τόνισε, υπάρχει ένα πλάνο με 16 ομίλους ή σε 12 των τεσσάρων, με τους δύο πρώτους και τους οκτώ καλύτερους τρίτους να περνούν στη φάση των «32».

Υπάρχει ωστόσο και μία άλλη εκδοχή όπως ανέφερε ο Βενγκέρ, πιο... τραβηγμένη, σύμφωνα με την οποία το Μουντιάλ μπορεί να γίνει σε σε δύο τουρνουά των 24 ομάδων, με έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων το καθένα και τους δύο νικητές να κοντράρονται στον τελικό!

Φυσικά, όλα αυτά είναι ακόμα θεωρητικά σενάρια, ωστόσο το ότι τα λέει ο ίδιος ο Βενγκέρ σημαίνει ότι η FIFA σκέφτεται πράγματι σοβαρά να αλλάξει σημαντικά την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0