Football Talk

Ο πλανήτης πενθεί: «Έφυγε» ο μεγάλος Πελέ...

Ο πλανήτης πενθεί: «Έφυγε» ο μεγάλος Πελέ...
Το «άστρο» του Πελέ έσβησε σε ηλικία 82 ετών, με τον βραζιλιάνο θρύλο του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου να χάνει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, αυτή με τον καρκίνο... 
Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο θρυλικός Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ή όπως έγινε γνωστό το όνομα του «βασιλιά» στα πέρατα του κόσμου, Πελέ, έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια. Η κλινική «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημαεπιβεβαίωσε πως ο εμβληματικός ηγέτης της Βραζιλίας άφησε την τελευταία του πνοή, νικημένος από την επάρατη νόσο.
To 2022 στο... σούρουπό του είπε να στερήσει από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη τον «βασιλιά». Ο σπουδαίος Πελέ κέρδισε πολλούς αγώνες, πάρα πολλούς. Όμως πάντοτε τον γνώριζε τον αντιπαλό του. Μπορούσε να τον μελετήσει και να τον προβλέψει. Όχι και τώρα. Η τελευταία του μάχη με αυτή τη... ρημάδα την αρρώστια ήταν άνιση και όσο κι' αν πάλεψε (γιατί έτσι είχε μάθει) δεν μπόρεσε να βγει κερδισμένος/
Πελέ τον Σεπτέμβριο του 2021 διαγνώστηκε με όγκο στο παχύ έντερο και υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης και ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Στις 30 του περασμένου Νοέμβρη ο πρώην... αστέρας της «Σελεσάο» εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με οιδήματα στο σώμα του, ενδείξεις καρδιακής ανεπάρκειας και ψυχική σύγχυση με τα ρεπορτάζ από τη «χωρα του καφέ» να κάνουν λόγο για... ανακουφιστικές θεραπείες στο «βασιλιά».

Τις επόμενες ημέρες η κλινική «Άλμπερτ Αϊνστάιν» ενημέρωσε πως μετά από επαναξιολόγηση της θεραπείας, υπήρχε βελτίωση της κατάστασης ως προς τον όγκο στο παχύ έντερο και απαιτούσε περαιτέρω φροντίδα. Τα επόμενα 24ωρα δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση ενώ... οργίζαν οι φήμες πως ο τεράστιος Πελέ «σβήνει». Τελικά αυτές ήταν αληθείς όπως φάνηκε μιας και ο «βασιλιάς» άφησε πλέον τα εγκόσμια για να βρει το... αντίπαλο δέος του, εκεί ψηλά στον ουρανό και να κάνει κεφαλιές μαζί του. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0