Football Talk

Παναθηναϊκός: Ανεβάζει στροφές και περιμένει… ενισχύσεις!

Παναθηναϊκός: Ανεβάζει στροφές και περιμένει… ενισχύσεις!

Επιστροφή στη δράση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού ύστερα από τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με το βλέμμα πλέον στραμένο στην προετοιμασία της ομάδας, η οποία ξεκίνησε επίσημα την Τρίτη (22/11). Τρία φιλικά θα δώσει το «τριφύλλι» στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της μίνι προετοιμασίας. Αναμένονται εξελίξεις και στα μεταγραφικά, με τους «πράσινους» να φουλάρουν για δύο με τρεις προσθήκες.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης (22/11) στις προπονήσεις στο Κορωπί, έπειτα από την 8ημερη άδεια που πήραν από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Την Δευτέρα (28/11) αναμένεται να αναχωρήσουν για την Κύπρο, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της μίνι προετοιμασίας τους.

Στη Μεγαλόνησο, οι «πράσινοι» έχουν κλείσει τρία συνολικά φιλικά. Η αρχή θα γίνει με  την Χάποελ Μπερ Σεβά (1/12), για να ακολουθήσουν τα παιχνίδια με την Πάφο (4/12) και την Νέα Σαλαμίνα (7/12). Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν θα έχει στη διάθεσή του αυτές τις μέρες τους διεθνείς παίκτες αλλά και τον Μπερνάρ, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην ομάδα κατά την αναχώρησή της για την Κύπρο. Από εκεί και πέρα, ο Αχιλλέας Πούγκουρας γυμνάστηκε μετά από καιρό μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ενώ ο Σεμπάστιαν Παλάσιος συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα. Ο Αργεντινός άσος δεν θα είναι 100% έτοιμος ωστόσο αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στις φιλικές αναμετρήσεις της ομάδας.

5717851.jpg

Στον αγώνα με την Πάφο, ο Γιοβάνοβιτς είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς ή ορισμένους παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στη σεζόν καθώς το ίδιο θα πράξει και η κυπριακή ομάδα. Ο τεχνικός της Πάφου δεν αναμένεται να βάλει βασικούς καθώς το φιλικό θα γίνει μία μόλις ημέρα μετά το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Βεβαίως, το «τριφύλλι» θα αγωνιστεί κανονικά με τους εντεκαδάτους παίκτες στα υπόλοιπα δύο φιλικά έτσι ώστε να μονταριστεί ενόψει του ματς με τον Βόλο για το Κύπελλο Ελλάδος.

Πέρα από την προετοιμασία, στο μικροσκόπιο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού έχει μπει και η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας αλλά και οι ανανεώσεις συμβολαίων όπως αυτή του Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός άσος συγκαταλέγεται στους παίκτες «πρώτης γραμμής» των «πρασίνων» όπως οι Αϊτόρ, Κουρμπέλης και Σένκεφελντ, των οποίων το συμβόλαιο εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. Από τον Παναθηναϊκό υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί το συμβόλαιο με τον 33χρονο μέσο καθώς είναι σημαντικός για τον σύλλογο ενώ από τις πρώτες επαφές με την πλευρά του παίκτη φαίνεται ότι είναι κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών η συνέχεια της συνεργασίας τους. Συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα ωστόσο το deal είναι κοντά στο να κλείσει και θα αφορά διετές συμβόλαιο.

5661933.jpg

Όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση, ο Ιβάνοβιτς έχει ζητήσει τουλάχιστον δύο μεταγραφές ωστόσο υπάρχει και ένα πιθανό σενάριο και για ακόμα μία προσθήκη. Η μία από αυτές θα αφορά ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί στη θέση 8 αλλά και 10, ενώ η άλλη προσθήκη θα είναι σίγουρα εξτρέμ, ο οποίος θα μπορεί όμως κατά συνθήκη να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης εάν αυτό χρειαστεί. Εφόσον γίνει και τρίτη μεταγραφή αυτή θα είναι και πάλι εξτρέμ.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο όνομα για το οποίο οι «πράσινοι» έχουν δείξει ενδιαφέρον. Έχει επανέλθει το όνομα του Δανού χαφ Γιάκομπ Κρίστενσεν, ο οποίος αγωνίζεται στη Νόρτζελαντ και απασχόλησε το «τριφύλλι» το καλοκαίρι, ωστόσο με δεδομένο ότι ο παίκτης αγωνίζεται περισσότερο στη θέση 6, δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για τώρα, με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν στο ρόστερ. Είναι όμως ένας παίκτης που δεδομένα κοιτάζει ο Παναθηναϊκός και ενδεχομένως να κλείσει για το καλοκαίρι, μιας και το συμβόλαιό του με την δανέζικη ομάδα λήγει τότε.

s24_christensen.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0