Football Talk

Ουγγαρία - Ελλάδα 2-1 : Έχασε στο 90+5' χωρίς να δικαιούται να πάρει το παραμικρό! (video)

Ουγγαρία - Ελλάδα 2-1 : Έχασε στο 90+5' χωρίς να δικαιούται να πάρει το παραμικρό! (video)

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε συνέχεια στην προβληματική εικόνα που παρουσίασε στο παιχνίδι με την Μάλτα, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Ουγγαρία στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη της προκριματικής φάσης του Euro 2024.

Με μια αρκετά μέτρια αγωνιστική εικόνα, Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 2-1 στην «Puskas Arena» από την Ουγγαρία στο τελευταίο της φιλικό και έδειξε ότι θα χρειαστεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο έως την έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τον ερχόμενο Μάρτιο του 2023.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το πρώτο δεκάλεπτο να μην επιφυλάσσει κάποια ιδιαίτερα μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να αναγνωρίζονται στον αγωνιστικό χώρο και να προφυλάσσουν τα μετόπισθεν. Στο 15’ η πρώτη ευκαιρία του αγώνα μετουσιώθηκε σε γκολ αφού η Ουγγαρία «άνοιξε» το σκορ. Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν με απίστευτη ακρίβεια την μπάλα στα αριστερά, ο Στάιλς είδε τον Ρόλαντ Σάλαι και αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.  

Μετά την επίτευξη του γκολ, η Ελλάδα προσπάθησε να ανεβάσει μέτρα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία με ένα σουτ του Τάσου Μπακασέτα στο 19’ να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 39’ οι Μαγυάροι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να «διπλασιάσουν» τα τέρματα τους, με τον Τζούτζακ να κάνει εξαιρετική σέντρα και τον Πασχαλάκη να σταματάει το πλασέ του Σάλαι που είχε βρεθεί στο σωστό σημείο. Έτσι, το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να έχουν σαφώς καλύτερη απόδοση από το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ.

Η πρώτη φάση του δεύτερου μέρους άνηκε στην Ελλάδα με τον Γιώργο Μασούρα να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ντιμπόυζ στο 49’ στην πιο απειλητική φάση της Εθνική μας ομάδας. Στο 54’ είχαμε το highlight της αναμέτρησης με τον Τζούτζακ να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την θέση του στον Άνταμ, στο τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική Ουγγαρίας. Με την εμφάνιση του απέναντι στην Ελλάδα, ο Τζούτζακ προσπέρασε τον Γκάμπορ Κιράλι όσον αναφορά τις περισσότερες συμμετοχές με τον μέσο της Ντεμπρεσένι να φτάνει τις 109 αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Κιράλι με 108.

Στο 80’ και σε μια επιθετική προσπάθεια της «γαλανόλευκης» ο Στάιλς ανέτρεψε τον Μπακασέτα μέσα στην περιοχή και ο διατητής έδειξε την άσπρη βούλα δίχως δεύτερη σκέψη. Έτσι, ο άσος της Τραμπζονσπόρ ανέλαβε την εκτέλεση και με ωραίο πλασέ στην αριστερή γωνία, ισοφάρισε σε 1-1 για την Ελλάδα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα έληγε ισόπαλη, μια εκτέλεση φάουλ του Ζόλτ Κάλαμρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων… λύτρωσε την Ουγγαρία δίνοντας της, την νίκη με 2-1. Το τελικό σκορ και η γενικότερη αγωνιστική εικόνα στα δύο φιλικά παιχνίδια δείχνει ότι η Εθνική Ελλάδος έχει πολλά να διορθώσει, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να έχει πολλές παρατηρήσεις στο μπλοκάκι του, ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον ερχόμενο Μάρτιο του 2023.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Ντίμπους (90+2' Ζάπανος), Μπότκα (71' Λανγκ), Όρμπαν, Α. Σάλαϊ, Φιόλα, Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ (53' Νάγκι), Τζούτζακ (53' Άνταμ), Ρ. Σάλαϊ (71' Ντάρνταϊ), Σομποσλάι (90+2' Κάλμαρ).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (68' Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (87' Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Μασούρας (87' Δουβίκας), Μάνταλος, Ιωαννίδης (60' Φούντας).

Χρήστος Λόης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0