Football Talk

ΑΕΚ: Οι παίκτες που… εκτόξευσε ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Οι παίκτες που… εκτόξευσε ο Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσει ένα σύνολο στην ΑΕΚ και να πάρει από παλαιότερους παίκτες, που ήταν στην απαξίωση, το 100% τους

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έκανε πάρα πολλά αγωνιστικά λάθη και τα πλήρωσε όλα! Άλλαζε συνεχώς προπονητές και παίκτες. Πολλοί από τους τελευταίους πέρασαν και δεν ακούμπησαν λόγω ποιότητας. Άλλοι αδίκησαν τον εαυτό τους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κατάφεραν σε ένα μέτριο έως κακό σύνολο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Όλα αυτά έφεραν αρκετούς ποδοσφαιριστές στην απαξίωση. Δίκαια ή άδικα το έκρινε η ιστορία. Το θέμα είναι πως φέτος, σε μία ΑΕΚ πραγματική ομάδα, όπως την έχει δημιουργήσει ο Ματίας Αλμέιδα, βλέπουμε ποδοσφαιριστές όπου άνηκαν στο ρόστερ της Ένωσης, οι οποίοι είτε είχαν απαξιωθεί, είτε κινήθηκαν στην αγωνιστική μετριότητα.

Αυτούς τους πρώτους μήνες του Αλμέιδα στην ΑΕΚ, ο προπονητής έχει καταφέρει να πάρει από τους περισσότερους το 100% των δυνατοτήτων τους και σε ένα «δεμένο» σύνολο να βλέπουμε ποδοσφαιριστές που δεν απέδιδαν τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να αποτελούν βασικά… γρανάζια στη μηχανή του Αργεντινού.

Συγκεκριμένα: Ο Γιώργος Αθανασιάδης την περσινή σεζόν δόθηκε δανεικός από την ΑΕΚ στη Σερίφ Τίρασπολ στην οποία και αναγεννήθηκε αγωνιστικά. Είχε φύγει από την ΑΕΚ ως ανεπαρκής κάτω από τα δοκάρια! Φέτος όχι μόνο επέστρεψε, όχι μόνο υπέγραψε νέο συμβόλαιο, αλλά στα τελευταία ματς είναι ο βασικός πορτιέρε της ΑΕΚ, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Λάζαρος Ρότα ήρθε πέρυσι στην ΑΕΚ και τα άλματα προόδου του είναι εντυπωσιακά. Ειδικά φέτος. «Μηχανάκι» από τη δεξιά πλευρά. Τακτικά είναι άψογος και επί ημερών Αλμέιδα έχει βελτιωθεί τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Δεν κάνει επιπόλαια λάθη και έχει χριστεί βασικός από τον προπονητή.

Ο Μιλάν Μοχαμάντι ήρθε κι αυτός πέρυσι στην ΑΕΚ. Έχει καλά χαρακτηριστικά, όμως φέτος καταφέρνει να δείχνει ώριμος, προκειμένου να πάρει φανέλα βασικού στην Ένωση, ως αριστερός μπακ. Εχει σταματήσει κι αυτός τα επιπόλαια λάθη και τακτικά γίνεται όλο και καλύτερος.

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι είναι από τους πιο παλιούς πλέον παίκτες της ΑΕΚ. Φέτος όμως δείχνει αναγεννημένος με τον Αλμέιδα. Ο προπονητής τον έχρισε «καθαρό 6άρι» και τον δικαιώνει απόλυτα. Άψογος τακτικά, ώριμος ποδοσφαιρικά, ο Σιμάνσκι είναι από τους «πυλώνες» της φετινής ΑΕΚ, ενώ με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του κέρδισε και θέση στο Μουντιάλ.

Ο Λιβάι Γκαρσία από δεξιός εξτρέμ που έπαιζε στην ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια, φέτος, επί Αλμέιδα, έγινε σέντερ φορ και με τις επιδόσεις του δικαιώνει τον προπονητή του. Πιο απρόβλεπτο μπροστά, βρίσκει περισσότερους χώρους, βάζει γκολ (είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ως τώρα και έχει πιάσει το δικό του ρεκόρ με 7 γκολ στο πρωτάθλημα) και θεωρείται επίσης από τις βασικές μονάδες του προπονητή.

Ο Νορντίν Άμραμπατ ήρθε πέρυσι στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην έξοδο. Ο Αλμέιδα τον ήθελε στην ομάδα και τον έπεισε όχι μόνο να συνεχίσει, αλλά να έρχεται από τον πάγκο! Δεν ήταν εύκολο αυτό το εγχείρημα του Αργεντινού κι όμως το έφερε εις πέρας. Βλέπουμε και έναν Άμραμπατ να παίζει για το σύνολο και να τα δίνει όλα για την ομάδα.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0