Football Talk

Ολυμπιακός: Οι 4+1 δανεικοί που έδειξαν το ιδανικό πρόσωπο στο πρώτο μισό της σεζόν! (video)

Ολυμπιακός: Οι 4+1 δανεικοί που έδειξαν το ιδανικό πρόσωπο στο πρώτο μισό της σεζόν! (video)

Η διεξαγωγή του Μουντιάλ σε χειμερινούς μήνες «πάγωσε» την δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το BN Sports καταπιάνεται με την πολύ θετική εικόνα που έδειξαν μερικοί παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν αποχωρήσει με την μορφή δανεισμού.

Το πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής περιόδου έβαλε τίτλους τέλους το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού η έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή (20/11) όπου θα διαρκέσει για ένα περίπου μήνα στα γήπεδα της Ασιατικής χώρας.

Ωστόσο, στο ελληνικό ενδιαφέρον των ομάδων της Super League υπάρχουν αρκετά θέματα που χρίζουν ανάλυσης, αφού ο πρώτος γύρος ήταν απόλυτα κατατοπιστικός για πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα εξ’ αυτών, η πορεία των δανεικών που παραχώρησε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν σχεδόν μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών με την μορφή του δανεισμού και μερικοί από αυτούς είχαν πολύ θετική εικόνα στις ομάδες όπου δόθηκαν.

Έτσι, το BN Sports σας καταγράφει τα πεπραγμένα των 4+1 παικτών που έπεισαν με την αγωνιστική τους εικόνα και έχουν βάλει σε… σκέψεις του ανθρώπους του Ολυμπιακού όσον αναφορά το μέλλον τους, είτε για ενσωμάτωση στο τέλος του δανεισμού είτε για μελλοντικά κέρδη σε μια πιθανή αγορά των δικαιωμάτων τους.

Χένρι Ονιεκούρου

Η μεταγραφή του Χένρι Ονιεκούρου το περασμένο καλοκαίρι με 4,5 εκατομμύρια ευρώ από την Μονακό, δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο Πέδρο Μαρτίνς και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Σε 27 εμφανίσεις πέτυχε ένα γκολ και μια ασίστ, αριθμοί που δεν αντικατόπτρισαν σε καμία περίπτωση το τεράστιο πόσο που δόθηκε για τον 25χρονο εξτρέμ.

Έτσι, δόθηκε δανεικός στην τουρκική, Ντεμίρσπορ και αποτελεί σημείο αναφοράς στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί ο σύλλογος βρισκόμενος στην 3η θέση του πρωταθλήματος με 24 βαθμούς, μόλις πέντε πίσω από την πρωτοπόρο, Φενέρμπαχτσέ. Αριθμεί 13 συμμετοχές ως δεξιός εξτρέμ με 4 γκολ και δύο ασίστ και η εικόνα του, έχει κάνει τον προπονητή της Ντεμίρσπορ, Βινσέντζο Μοντέλα να ζητήσει την παραμονή του στην ομάδα με κανονική μεταγραφή.

Μαντί Καμαρά

Η περίπτωση του Μαντί Καμαρά είναι αρκετά ιδιαίτερη αφού ουδέποτε στην παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα, δεν αμφισβητήθηκε η αξία του. Ο μέσος από την Γουινέα έκανε πολύ καλές σεζόν με τον Ολυμπιακό, αλλά στο τελευταίο διάστημα της περσινής περιόδου, η αγωνιστική συνολική «πτώση» της ομάδας φάνηκε να τον επηρέασε αρκετά.

«Εξαργύρωσε» το καλό όνομα που έχτισε τα προηγούμενα χρόνια με τον δανεισμό του στην Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο όπου απέφερε στους «ερυθρόλευκους» 1,5 εκατομμύριο ευρώ,  ενώ η οψιόν αγοράς ορίστηκε στα 11.5 εκατ. ευρώ. Αν και άργησε να μπει στο κλίμα της ιταλικής ομάδας, στα τελευταία παιχνίδια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μουρίνιο με συνεχείς παρουσίες στο βασικό σχήμα. Συνολικά, έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια των «τζιαλορόσι» με μια τελική πάσα στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Μπέτις για το Europa League.

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ

Το σκηνικό γύρω από την υπόθεση του Δανού εξτρέμ μπορεί να περιγράψει την «τρελή» μεταγραφική περίοδο που έζησε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Ο Ζινκερνάγκελ αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες τον Ιούλιο, αγωνίστηκε μαζί τους σε επτά παιχνίδια και αποχώρησε τον Σεπτέμβριο δηλαδή δύο μήνες μετά, για την βέλγικη, Σταντάρ Λιέγης!

Εκεί φαίνεται ότι έχει βρει την… Ιθάκη του με τέσσερα γκολ σε 10 εμφανίσεις και έχοντας βασικό και αναντικατάστατο ρόλο στην ομάδα της Λιέγης. Μάλιστα, πέτυχε γκολ στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στην ήττα της ομάδας του με 3-2 εντός έδρας, από την Ουνιόν Σ.Ζ. Με τον Βελγικό σύλλογο μετράει 787 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας ως δεκάρι, ως εξτρέμ ακόμα και στη θέση του σέντερ φορ όταν υπήρξε ανάγκη.

Αχμέντ Χασάν

Η συνθήκη του να δίνεται δανεικός από τον Ολυμπιακό ο Αχμέντ Χασάν δεν είναι πρωτοφανής, αφού πέρσι βρισκόταν στην Κονιασπόρ, ενώ φέτος αγωνίζεται εκ νέου τουρκικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Αλανιασπόρ.

Με την πρώην ομάδα των Μπακασέτα και Σιώπη έχει αγωνιστεί σε εννιά παιχνίδια και σε 735 λεπτά συμμετοχής έχει τρία γκολ και μια ασίστ. Δεδομένα, ο Αιγύπτιος θα ανεβάσει τα νούμερα του μετά την διακοπή και πληροφορίες από την γειτονική χώρα αναφέρουν ότι η διοίκηση του συλλόγου θα ζητήσει και τη μόνιμη απόκτηση του από τον Ολυμπιακό

Μαμαντού Κανέ

NIC_6532-1024x799.jpg

Παρότι ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο αγωνιζόμενος με την φανέλα του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions και Europa League ο Μαμαντού Κανέ κατέληξε δανεικός στη Κύπρο στα τέλη Αυγούστου, για λογαριασμό του Πάφου.

Στην ομάδα της Μεγαλόνησου έχει μεγάλη επιδραστικότητα αφού μετράει 10 συμμετοχές χωρίς να έχει χάσει λεπτό από τα παιχνίδια (896 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής) βοηθώντας την, να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς. Μάλιστα, έχει χριστεί και μια φορά σκόρερ, στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η περίπτωση του διαφέρει από τις υπόλοιπες αφού όπως όλα δείχνουν, θα είναι από τους παίκτες που θα επιστρέψει στον Ρέντη μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0