Football Talk

Εθνική Ελλάδος: Παιχνίδια που πρέπει να δείχνεις πράγματα και όχι να... διαλύεις

Εθνική Ελλάδος: Παιχνίδια που πρέπει να δείχνεις πράγματα και όχι να... διαλύεις
Η Εθνική ήρθε ισόπαλη με τη Μάλτα σε φιλικό παιχνίδι (2-2) και τα δείγματα δείχνουν ότι παρά τα καλά δείγματα που έχει παρουσιάσει η ομάδα από τότε που ήρθε ο Πογέτ, χρειάζεται ακόμα δουλειά.
Η Εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να πάρει ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ, με αποτέλεσματα αυτή την περίοδο να δίνει φιλικά. Το πρώτο δείγμα, ήταν κόντρα στη Μάλτα (17/11) με το αποτέλεσμα να έρχεται ισόπαλο 2-2. Μία Εθνική που σίγουρα δεν θύμιζε αυτή του Γκουστάβο Πογέτ που έχουμε συνηθίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε μία υπερβολική χαλάρωση. Που ναι μεν είναι φιλικό, αλλά η Εθνική είναι σε στάδιο αλλαγών. Αλλαγές που πρέπει να την οδηγήσουν σε κάποια μεγάλη διοργάνωση ξανά. Το να παίζει έτσι χαλαρά κόντρα στη χαμηλώτερου επιπέδου ομάδες και να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία για γκολ είναι κάτι που προβληματίζει.

Πρέπει να υπάρξει ένα πιο επιθετικό πλάνο, που τουλάχιστον από άποψη κυκλοφορίας πήγαμε να δούμε τα τελευταία είκοσι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά και εκεί υπήρχε θέμα στην τελική πάσα.

Η Εθνική έχει αρκετά νέα παιδιά, με μεγάλο ταλέντο, αλλά και παίκτες που έχουν πολλές εμπειρίες. Υπάρχει όρεξη απ' όλους, ο Πογέτ έχει βελτιώσει το κακό κλίμα που υπάρχει, αλλά και πάλι χρειάζεται... δουλειά, δουλειά και δουλειά. 

Μπορεί να ήταν ένας φιλικός αγώνας με τη Μάλτα, όμως την Ελλάδα δεν την παίρνει να «παρατάει» τα παιχνίδια και να μην δείχνει σταδιακή βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού της. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Τάσος Μπακασέτας κατάφερε να βρει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας με ωραίο τρόπο πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο. Στα συν είναι και το ντεμπούτο του Κουλιεράκη, ο οποίος είναι σε τρομερή φόρμα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0