Football Talk

Τα έργα και οι ημέρες του Άγγελου Αναστασιάδη στον… αγαπημένο του ΠΑΟΚ (video)

Τα έργα και οι ημέρες του Άγγελου Αναστασιάδη στον… αγαπημένο του ΠΑΟΚ (video)

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιστρέφει και πάλι στην «οικογένεια» του ΠΑΟΚ στο ρόλο του β’ αντιπροέδρου και υπεύθυνου για το project του νέου αθλητικού κέντρου και το BN Sports κάνει μια αναδρομή στην πορεία του Έλληνα πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή με τον… αγαπημένο του «δικέφαλο του Βορρά».

Ποδοσφαιριστής, προπονητής και τώρα μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προχωράει σε αλλαγές στο σχήμα του διοικητικού συμβουλίου και ο Άγγελος Αναστασιάδης επιστρέφει στην ομάδα που είναι χαραγμένη στην καρδιά του, παίρνοντας το ρόλο του β’ αντιπροέδρου και υπεύθυνου για το project του νέου αθλητικού κέντρου.

Η πορεία του 69χρονου με την ομάδα του ΠΑΟΚ άνετα μπορεί να διαδραματιστεί σε αθλητικού περιερχομένου ντοκιμαντέρ. Από πολύ μικρή ηλικία στο σύλλογο, με σημαντική συμβολή στις κατακτήσεις τίτλων και στη συνέχεια σε ρόλο πρώτου προπονητή με τρεις διαφορετικές θητείες και στιγμές που έχουν μείνει στην ιστορία της ομάδας.

Έτσι, με τη νέα θέση που θα αναλάβει ως β’ αντιπρόεδρος το προσεχές διάστημα, το BN Sports σας θυμίζει τις σημαντικότερες στιγμές του… αγαπημένου «Άγγελου» της ασπρόμαυρης εξέδρας.

Από τον ΠΑΟΝΕ στον ΠΑΟΚ και το αξέχαστο ντεμπούτο

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα της γενέτειρας του, η οποία ονομαζόταν Νέοι Επιβάτες και ως γνωστόν ΠΑΟΝΕ. Η εντυπωσιακή του εικόνα στο γήπεδο έκανε την διαφορά από μικρή ηλικία και στα 18 του έτη μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας σε οχτώ φιλικά με την πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 1971, όπου υπέγραψε και επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή με ανασταλτικά κυρίως καθήκοντα και υπήρξε ένας εξαιρετικός εκτελεστής πέναλτι, σημειώνοντας παρά γκολ στην καριέρα του, από τα έντεκα βήματα.
anastasiadis11_1.jpg

 Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε σε ένα ντέρμπι απέναντι στον Ηρακλή στο καλοκαιρινό πρωτάθλημα που διοργάνωνε ο ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 1-0 του «Γηραιού» στη Τούμπα, υπό την παρουσία 35 χιλιάδων οπαδών. Συμμετοχή στον αγώνα είχαν όλες οι σπουδαίες προσωπικότητες του συλλόγου, όπως ο Γιώργος Κούδας, ο Σταύρος Σαράφης και ο Δημήτρης Παρίδης, με τον Αναστασιάδη να αγωνίζεται βασικός σε όλο το παιχνίδι.

Το πέναλτι στον τελικό και η συμβολή στο πρωτάθλημα του 1976

Τη σεζόν 1973-74 οι «ασπρόμαυροι» υπό τις οδηγίες του Λες Σάνον έκαναν μια εκπληκτική πορεία στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, φτάνοντας έως τον μεγάλο τελικό και αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό. Εκεί, με την αναμέτρηση να έχει οδηγηθεί στην παράταση μετά το ισόπαλο 2-2 της κανονικής διάρκειας, ο Άγγλος τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή τον Αναστασιάδη και στη διαδικασία των πέναλτι, εκτέλεσε εύστοχα το προτελευταίο πέναλτι κατά τη διαδικασία που ανέδειξε νικήτρια την ομάδα του επί των «ερυθρόλευκων» με 4-3.

Δύο χρόνια αργότερα και σε μια εποχή η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρήγαγε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ο Αναστασιάδης ήταν μέλος του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1975-76 αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια ως βασικός, αποτελώντας σημαντική μονάδα στο χώρο του άξονα που αποτελούταν από τους Κούδα, Σαράφη και Τερζανίδη.
aggelos_14.jpg

Το καλοκαίρι του 1981 και μετά από οχτώ χρόνια παρουσίας στον «δικέφαλο του Βορρά» αποχώρησε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού με ελεύθερη μεταγραφή. Έκτοτε, δεν αγωνίστηκε ξανά ως ποδοσφαιριστή με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα ως προπονητής στο… 90’ και η πρόκριση με την Άρσεναλ 
18398036_220899.jpg

Το 1997 και σε ρόλο προπονητή, ο Άγγελος Αναστασιάδης αποχώρησε από τον Εδεσσαϊκό μετά από δύο χρόνια παρουσίας και βρέθηκε μια.. ανάσα από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν όταν ο Χρήστος Αρχοντίδης απομακρύνθηκε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ και όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, ο Αναστασιάδης δεν μπορούσε να αρνηθεί στη πρόταση που του κατατέθηκε.  

Στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο ως προπονητής του ΠΑΟΚ οδήγησε τον σύλλογο στην 4η θέση του πρωταθλήματος ενώ και την επόμενη κατετάγη στην ίδια θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το καλοκαίρι του 1999 αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αναλαμβάνοντας τον «συμπολίτη», Ηρακλή. Κορυφαία του στιγμή στην πρώτη του θητεία, η πρόκριση επί της Άρσεναλ για την διοργάνωση του UEFA Cup και μάλιστα σε διπλούς αγώνες (1-0, 1-1). 

Η επιστροφή στον ΠΑΟΚ και η κατάκτηση του Κυπέλλου

Το 2002 ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας που ενώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη, παρουσιάζοντας εξαιρετικό έργο. Παρότι στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου κατέληξε ξανά στην 4η θέση όπως και στην πρώτη του θητεία, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η πορεία των «ασπρόμαυρων» προς τον τελικό ήταν αρκετά δύσκολη, αποκλείοντας με την σειρά, Λεωνίδιο, Ολυμπιακό Βόλου, ΟΦΗ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και φτάνοντας στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον Άρη. Εκεί, επικράτησε με 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να γίνεται ο μοναδικός που κατάφερε να κερδίσει κύπελλο με την ομάδα του τόσο ως ποδοσφαιριστής (1974), όσο και ως προπονητής.

Ο έμπειρος τεχνικός βραβεύτηκε το 2004 ως προπονητής της χρονιάς και αποχώρησε από τον «δικέφαλο του Βορρά» αναλαμβάνοντας την εθνική ομάδα της Κύπρου.

Δέκα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε για τρίτη θητεία στον πάγκο του ΠΑΟΚ όπου παρέμεινε μέχρι το Μάρτιο του 2015 της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, με highlight την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-1.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ σε διαφορετικό πόστο από αυτόν που όλοι γνωρίζαμε, αλλά με γνώμονα την εμπειρία και την επίγνωση που διαθέτει στον οργανισμό του «δικέφαλου του Βορρά» η επιτυχία μοιάζει δεδομένη.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0