Football Talk

Σωτήρης Νίνης: Η ώρα της επανεκκίνησης ξεκινάει από τους «Ζωσιμάδες»!

Σωτήρης Νίνης: Η ώρα της επανεκκίνησης ξεκινάει από τους «Ζωσιμάδες»!
«Κάτοικος» Ιωαννίνων θα πρέπει να λογίζεται ο Σωτήρης Νίνης, καθώς απομένουν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο σύλλογος της Ηπείρου θα αποτελέσει τον 9ο ποδοσφαιρικό «σταθμό» στην καριέρα του, με τον 32χρονο να παραμένει σε ελληνικά εδάφη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Νέα δεδομένα για τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος «μετακομίζοντας» στα Ιωάννινα, βρήκε την επόμενη πρόκληση στην καριέρα του. Το πάλαι ποτέ wonderkidτου ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλώνει ακόμη παρών, και αναζητεί την κατάλληλη ευκαιρία που θα τον επαναφέρει στα επιθυμητά στάνταρ.

Έπειτα από το πέρασμα του στον Βόλο, όπου σε 47 συμμετοχές σημείωσε ένα γκολ και πέντε ασίστ, ο ΠΑΣ δείχνει έμπρακτα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, προσθέτοντας τον στο δυναμικό του ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι Ηπειρώτες πραγματοποίησαν την χειρότερη εκκίνηση τους στο πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία (9β.-13αγων.), με τις «πληγές» στη μεσαία γραμμή και στα μετόπισθεν να παίζουν καθοριστικό ρόλο (28 γκολ παθητικό). Ως εκ τούτου, η παρουσία του πρώην Έλληνα διεθνή στους «Ζωσιμάδες» κρίνεται απαραίτητη τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος καλείται να αδράξει την ευκαιρία που του δίνεται.


ninis1.jpg

Η περιπλάνηση σε Βέλγιο και Ισραήλ και ο επαναπατρισμός στον Βόλο!

Μετά την πρώτη «θητεία» του στο «τριφύλλι», τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον 32χρονο μέσο, με τους τραυματισμούς, την κακή αποκατάσταση και τις άστοχες επιλογές του, να οδηγούν την πορεία του σε συνεχόμενη πτώση. Παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στον σύλλογο που τον ανέδειξε (2015-2016), οι επιδόσεις του δε θύμιζαν σε τίποτα από το παρελθόν, με αποτέλεσμα ο Σωτήρης Νίνης να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα whatifστο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι επισκέψεις που ακολούθησαν σε Βέλγιο και Ισραήλ δεν τον «ανέστησαν» αγωνιστικά, με την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα να μοιάζει βέβαιο σενάριο. Εκεί, οι δρόμοι του συναντήθηκαν με τον Βόλο, όπου και πήρε πάλι αρκετό χρόνο συμμετοχής, αποδεικνύοντας πως το ταλέντο και η εμπειρία του δεν «ξεθωρίαζουν» με τα χρόνια.


ninis4.jpg

Το πηγαίο ταλέντο του… «οδηγός» του!

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησε μπροστά του, κατάφερε να πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις. Αποτελεί μέχρι και σήμερα τον νεότερο ποδοσφαιριστή που σκόραρε με τη «γαλανόλευκη», πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα στο ντεμπούτο του και σε ηλικία 18 ετών. Στην ίδια ηλικία, ανέλαβε χρέη τρίτου αρχηγού στον Παναθηναϊκό όντας ο νεότερος σε αυτό τον ρόλο στην ιστορία του «τριφυλλιού». Οι αριθμοί αυτοί και τα ρεκόρ μπορεί να μην συμβαδίζουν με το σήμερα, ωστόσο πρέπει να αποτελέσουν «οδηγό» για την συνέχεια του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ακόμη και αν οι ένδοξες μέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί, ο Σωτήρης Νίνης είναι ακόμα εδώ και συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Εξάλλου, οι νέες προκλήσεις εν μέσω χειμώνα είναι το «φόρτε» του, όπως τότε, τον Γενάρη του 2006 που... ξεκίνησαν όλα!



Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0