Football Talk

Ο Μουρίνιο το είχε προβλέψει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έπρεπε να το διαπιστώσουμε από τον Ρονάλντο;

Ο Μουρίνιο το είχε προβλέψει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έπρεπε να το διαπιστώσουμε από τον Ρονάλντο;

Πριν από τρία χρόνια, όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο κατόρθωνε να τερματίσει στην 2η θέση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωνε πως αποτελεί το πιο σπουδαίο κατόρθωμα της καριέρας του, λέγοντας πως κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται μέσα στον σύλλογο. Περίπου 1000 ημέρες μετά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκφράζει δημόσια την κόντρα του με τον Έρικ Τεν Χαγκ και «πυροβολεί» τη μηδενική εξέλιξη της ομάδας του, από τότε που αποχώρησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μήπως τελικά, ο «Special One» είχε δίκιο;

Η 16η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώνεται και άπαντες θεωρούμε πως η προσοχή μας θα στραφεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το ίδιο πιθανώς πίστευαν και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν της Φούλαμ με 2-1, χάρη στο γκολ του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στις καθυστερήσεις.

Τι λοιπόν μπορεί να πάει στραβά; Ποιος μπορεί να «χαλάσει» μία νικηφόρα μέρα για τον σύλλογο, που τον φέρνει στην 5η θέση της βαθμολογίας; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτή είναι η απάντηση. Ο Πορτογάλος, νυν ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος δεν δέχθηκε να αγωνιστεί στο Κρέιβεν Κότατζ και εν συνεχεία προέκυψαν δικά του αποσπάσματα σε συνέντευξη που θέλησε να δώσει ο ίδιος.

Πολλοί θεωρούν πως το πρόβλημα δεν ξεκινάει από την ίδια τη συνέντευξη. Είναι άλλωστε τέτοια η προσωπικότητα του Κριστιάνο, που κανείς δεν θα του έλεγε όχι, αν αποφάσιζε να μιλήσει. Το βασικό ζήτημα λοιπόν είναι όσα ειπώθηκαν στην συζήτηση με τον φίλο του Πιρς Μόργκαν.

Τι είπε, πώς το είπε, οι εκφράσεις του προσώπου του, ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για τον σύλλογο, με τον οποίο δεσμεύεται με συμβόλαιο. Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία να πούμε αν έχει δίκιο ή άδικο. Πολλά άλλωστε από τα πράγματα που επισήμανε μπορούν να τοποθετηθούν στην βάση του «ναι μεν, αλλά…».

Κανείς δεν θα τον κατηγορήσει επειδή δεν ήθελε να ακολουθήσει την προετοιμασία, μετά από όσα πέρασε το καλοκαίρι. Πολλοί θα τον ψέξουν όμως για το γεγονός πως είπε ότι δεν σέβεται τον Έρικ Τεν Χαγκ, για το ότι δεν ήξερε τον Ραλφ Ράνγκνικ και δεν δίστασε να το πει, αλλά και για την ομιλία του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στα αποδυτήρια, πριν από την «πεντάρα» που βίωσε η ομάδα του.

Η πρώτη περίπτωση αφορά ένα θέμα υγείας και κάθε άποψη είναι σεβαστή. Η δεύτερη πραγματεύεται την προσωπική του σχέση με τον προπονητή του και οι υπόλοιπες είναι ζητήματα που θα μπορούσαν να μην έχουν έρθει καν στην επιφάνεια. Ωστόσο, ο Πορτογάλος ένιωσε «βολικά» να μιλήσει δημόσια. Ο λόγος; Διότι σύμφωνα με αυτόν, κάπως έτσι θα διαφοροποιηθούν πολλά πράγματα στον σύλλογο.

«Καμία πρόοδος, το απόλυτο μηδέν από τότε που αποχώρησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον». Αυτό είπε χαρακτηριστικά. Μπορεί αυτή συνέντευξη όμως να αποτελέσει το έναυσμα για μία ριζική αλλαγή; Διότι ό,τι πιο κοντά σε αλλαγή παρατηρούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η διάθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να λύσει άμεσα το συμβόλαιό του!

Συνεπώς, το ερώτημα σε αυτή την συζήτηση και την τοξική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αν έχει δίκιο ή άδικο, αλλά οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα συναισθήματά τους όταν ακούνε πως ο σύλλογος δεν έχει προοδεύσει σε καμία περίπτωση.

Ό,τι δηλαδή είχε εκφράσει πριν από μερικά χρόνια ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας μου, είναι ότι βγήκα δεύτερος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει στην ομάδα.»

Είχε τελικά δίκιο; Ίσως και ναι. Απλώς, μπορεί και να μην χρειαζόταν να επιβεβαιωθεί ο «Special One» από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον Νοέμβριο. Μετά από νικηφόρο αποτέλεσμα. Και πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0