Football Talk

Super League, Ανασκόπηση Α' Γύρου: Η «ονειρική» πορεία του Παναθηναϊκού που ήταν γεμάτη… ρεκόρ! (video)

Super League, Ανασκόπηση Α' Γύρου: Η «ονειρική» πορεία του Παναθηναϊκού που ήταν γεμάτη… ρεκόρ! (video)

Ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος της Super League έριξε αυλαία τη Δευτέρα (14/11) και ο Παναθηναϊκός έχει να υπερηφανεύεται δικαιωματικά ότι μέχρι στιγμής είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το BN Sports με αφορμή το τέλος της πρώτης στροφής της κανονικής διάρκειας κάνει μία ανασκόπηση της «ονειρικής» πορείας των «πρασίνων».

Δύσκολα θα πίστευε κανέις στον Παναθηναϊκό πριν την έναρξη της σεζόν ότι στο τέλος του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας, το «τριφύλλι» όχι μόνο θα βρισκόταν στην πρώτη θέση αλλά θα ήταν και αήττητο έχοντας σημαντική διαφορά από τους διώκτες του. Και όλα αυτά ενώ η ομάδα του Ιβάνοβιτς έχει καταφέρει να σημειώσει ουκ ολίγα ρεκόρ μέσα σε μόλις 13 αγωνιστικές!

Η φετινή πορεία του «τριφυλλιού» φέρει ξεκάθαρα φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και είναι ουσιαστικά η φυσική εξέλιξη της περσινής σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των «πρασίνων» στους τίτλους μετά από αρκετό καιρό… ξηρασίας. Ο Παναθηναϊκός έμεινε πιστός στο πλάνο του, πάτησε στις γερές βάσεις που είχε χτίσει την περσινή χρονιά και πρόσθεσε αυτό που του έλειπε, ποιότητα. Η δημιουργία της σλοβενικής παροικίας με την άφιξη του Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι ένας φορ κλάσης που δεν είχαν οι «πράσινοι» πέρυσι, του Μπένζαμιν Βέρμπιτς και του Άνταμ Τσέριν, ανέβασε σημαντικά την ποιότητα της ομάδας σε καίριες θέσεις.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την προσθήκη του Βραζιλιάνου αρτίστα Μπερνάρ, ο οποίος έδωσε πράγματα που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός ενώ εσχάτως μετά και τον τραυματισμό του Αϊτόρ έδειξε να δίνει ακόμα περισσότερα σε σχέση με την αρχή της σεζόν, στο νέο ρόλο που του έδωσε ο Ιβάνοβιτς.

Οι πρωταγωνιστές

Φυσικά πέρα από τις προσθήκες, οι «πράσινοι» είχαν την τύχη  να δουν παίκτες που υπήρχαν στο ρόστερ να γίνονται οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της φετινής εκπληκτικής μέχρι τώρα πορείας τους. Ο Αϊτόρ ήταν ουσιαστικά το σήμα κατατεθέν του Παναθηναϊκού καθώς μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του ήταν ο πλέον κομβικός παίκτης του μετρώντας σε 9 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ.

Εξαιρετικά σημαντικός έχει αποδειχθεί και ο έτερος τραυματίας, Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος ωστόσο θα επιστρέψει μετά τη διακοπή σε αντίθεση με τον Ισπανό που θα χάσει τη σεζόν. Τα 4 γκολ του Αργεντινού είναι άκρως σημαντικό δείγμα της συνεισφοράς του φέτος ωστόσο ακόμα πιο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο.

Ξεχωριστή μνεία αξίζει και ο απόλυτος ήρωας των τελευταίων αγωνιστικών, Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας φορ φέρει δικαιωματικά τον τίτλο του game changer καθώς χωρίς τα γκολ του ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν τόσο άνετος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τέλος, όσον αφορά τους παίκτες-πρωταγωνιστές της πορείας των πρωτοπόρων, μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας έχει και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει κερδίσει τους πάντες στο «πράσινο» στρατόπεδο καθώς προσφέρει μία αίσθηση ασφάλειας σε κάθε αγώνα. Φυσικά η καλύτερή του εμφάνιση ήταν αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι των αιωνίων, με τον Παναθηναϊκό να μένει όρθιος όταν τα… χρειάστηκε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» χάρη στις επεμβάσεις του Μπρινιόλι.

Ο στρατηγός

Τίποτα ενδεχομένως ωστόσο δεν θα είχε συμβεί στο «τριφύλλι» εάν στο τιμόνι δεν υπήρχε ο άνθρωπος με το όνομα Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει γνωρίσει την αναγνώριση όχι μόνο από τους φίλους του Παναθηναϊκού αλλά του συνόλου των Ελλήνων φιλάθλων. Πρώτα απ’όλα έχει φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα, δυσκολοκατάβλητη, η οποία παράγει ποδόσφαιρο και το πιο σημαντικό έχει κάνει τους παίκτες του να παίζουν και για εκείνον. Πέρα όμως από το αγωνιστικό, ο τεχνικός των πρωτοπόρων βγάζει προς τα έξω ένα πρόσωπο εξαιρετικά μετρημένο, που θα μιλήσει μόνο για ποδόσφαιρο και δεν θα ψάξει να βρει δικαιολογίες. Ο Ιβάνοβιτς είναι ξεκάθαρα ο «στρατηγός» των «πρασίνων», τους οποίους οδηγεί σε ιστορική σεζόν, έχοντας καταγράψει ήδη μερικά ρεκόρ μέσα σε 13 αγωνιστικές!

5731209.jpg

Τα ρεκόρ

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει φέτος να κάνει νέο ρεκόρ συνεχών νικών, φτάνοντας τις δέκα! Παράλληλα, ρεκόρ η ομάδα σημείωσε και στα γκολ που δέχτηκε, τα οποία ήταν μόλις τέσσερα σε 13 ματς συνολικά! Οι 12 νίκες και η μόλις μία ισοπαλία με την οποία ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα καθιστούν αυτή την επίδοση ως την κορυφαία στην ιστορία τους! Τέλος, οι «πράσινοι» τελείωσαν το πρώτο μισό ως «πρωταθλητές χειμώνα», έχοντας μάλιστα την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 24 γκολ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ 10ετίας στην ιστορία της ομάδας!

Η συνέχεια

Το αν θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι το τέλος της κούρσας πρώτος και να κατακτήσει το πρωτάθλημα έπειτα από 12 χρόνια κανείς δεν το ξέρει. Σίγουρα έχει ένα μεγάλο αβαντάζ σε σχέση με τους διώκτες του λόγω και της διαφοράς που υπάρχει ωστόσο από την στιγμή που υπάρχουν στη μέση τα play offs στο τέλος κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ένα είναι το σίγουρο, η ομάδα του Ιβάνοβιτς έχει καταφέρει να κάνει έναν ονειρικό πρώτο γύρο και αυτό έχει ενεργοποιήσει τον κόσμο έπειτα από πάρα πολύ καιρό. Ίσως αυτό να είναι και το πιο σημαντικό επίτευγμα των πρασίνων, η συσπείρωση του κόσμου.

1-6.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0