Football Talk

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-1: Σπουδαία ανατροπή και νίκη «ανάσα» για τους Κρητικούς! (video)

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-1: Σπουδαία ανατροπή και νίκη «ανάσα» για τους Κρητικούς! (video)

Τεράστια ανατροπή έκανε ο ΟΦΗ απέναντι στον Λεβαδειακό στην Κρήτη, επικρατώντας με 2-1, αποτέλεσμα που τον απομακρύνει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αρχικά στο 2’ με αυτογκόλ του Ντουρμισάι, με τους Κρητικούς να απαντούν στο 74’ με τον Νέιρα και να πετυχαίνουν την ολική ανατροπή στο 82’, με τον ποδοσφαιριστή που είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους Βοιωτούς να σκοράρει και να αντισταθμίζει το λάθος του.

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι μεταξύ των δύο ουραγών του βαθμολογικού πίνακα ήταν ο ΟΦΗ, στον αγώνα που έριξε την αυλαία του πρώτου γύρου της Super League. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 2-1 κάνοντας ανατροπή απέναντι στον Λεβαδειακό στην Κρήτη και κατάφεραν να πάρουν απόσταση ασφαλείας από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στο 2’ με αυτογκόλ του Ντουρμισάι, για να έρθει αρχικά η απάντηση στο 74’ από τον Νέιρα και η ολική ανατροπή στο 82’ από τον παίκτη που είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

1ο Ημίχρονο

Οι Βοιωτοί «μούδιασαν» τους γηπεδούχους με την έναρξη της αναμέτρησης. Μόλις στο 2’ ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα απέναντι στο ΟΦΗ, με τον Ντουρμισάι, ύστερα από κόρνερ, να στέλνει άθελά του τη μπάλα με κεφαλιά, πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 0-1.


Οι Κρητικοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 12’ με τον Μπουζούκη, η κεφαλιά του οποίου όμως από το ύψος του πέναλτι ήταν αρκετά άστοχη. Ακολούθησε στο 25’ άλλη μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αλλά και πάλι η κεφαλιά που πήρε ο Περέα από το κόρνερ του Θοράρισον κατέληξε άουτ.

2ο Ημίχρονο

Λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και δεύτερο γκολ με την έναρξη της επανάληψης. Στο 48’ ο Γιαννιώτας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μανδά, πλάσαρε και πέρασε τη μπάλα από τον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά ο Βούρος πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο με τάκλιν πάνω στη γραμμή.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε στη συνέχεια να βρει το γκολ της ισοφάρισης, φτάνοντας σε κάποιες τελικές προσπάθειες με τον Ντουρμισάι και τον Τζου, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικές για την εστία του Μάρκοβιτς.

Τελικά, οι Κρητικοί κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους στο 74’. Ο Νέιρα, έχοντας μόλις εισέλθει στο παιχνίδι ως αλλαγή, πήρε την κεφαλιά από την ωραία σέντρα του Θοράρισον και την έστειλε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα (82’) οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Ντουρμισάι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία, τελειώνοντας μία πανέμορφη συνεργασία των συμπαικτών του, Νέιρα και Μπιφουμά.


MVP

Ο Νέιρα πέρασε ως αλλαγή στο 73’ και άλλαξε αμέσως την τύχη της ομάδας του, οδηγώντας την στην ανατροπή του σκορ.

Η φάση του αγώνα

Αδιαμφισβήτητα ήταν η σωτήρια παρέμβαση του Βούρου στο πλασέ του Γιαννιώτα πάνω στη γραμμή στο 48’, κρατώντας τους Κρητικούς μέσα στο παιχνίδι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (73’ Νέιρα), Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (73’ Ντιουσέ), Μπουζούκης (62’ Τζου), Θοράρινσον, Ντουρμισάι (87’ Στάικος), Ντίκο (73’ Μπιφουμά)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Βινίσιους, Βήχος, Σκβάρκα (89’ Σακό), Βρακάς, Δούμτσιος (79’ Πέτρε), Νίκας, Γιαννιώτας, Τσαπράς


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0