Football Talk

Super League, ανασκόπηση A' γύρου: Τα 4+1 «κανόνια» που μάχονται για την πρωτιά στη λίστα των σκόρερ (video)

Super League, ανασκόπηση A' γύρου: Τα 4+1 «κανόνια» που μάχονται για την πρωτιά στη λίστα των σκόρερ (video)

Από τον Νίκο Καρέλη και τον Λούις Πάλμα έως τον… στόπερ Εραμούσπε. Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που «μάτωσαν» τα δίχτυα στον πρώτο γύρο της Super League και κυνηγούν την 1η θέση στον πίνακα των σκόρερ. 

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε και επίσημα μετά το τέλος της 13ης αγωνιστικής και η μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ προμηνύεται μεγάλη. Ο τραυματισμός του Αϊτόρ ήταν καταλυτικός και έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Καρέλη να τον προσπεράσειμε τα δύο γκολ του στη Λαμία. Απειλητικός ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ, έκανε το ξέσπασμά του ο Λούις Πάλμα του Άρη, ενώ από αμυντικούς, ο Ροδρίγο Ερασμούσπε αποδεικνύεται αν μη τι άλλο δεινός εκτελεστής. 

Νίκος Καρέλης - Παναιτωλικός

Ο 30χρονος Κρητικός έχει πάρει στις… πλάτες του την επίθεση του Παναιτωλικού, έχοντας σκοράρει τα 9 από τα 16 γκολ της ομάδας στη φετινή Super League, επίδοση που τον χρίζει πρώτο σκόρερ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Διανύει την πιο ώριμη φάση της καριέρας του, έχοντας μία σταθερή επαφή με τα δίχτυα και μία αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα (0,8 γκολ ανά αγώνα/ 1,7 σουτ ανά αγώνα).

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα - Παναθηναϊκός

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ισπανός εξτρέμ, ο οποίος έκανε το αγωνιστικό του ξεπέταγμα στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μισό της περσυνής σεζόν (2021—22) με 8 γκολ, σκοράροντας μάλιστα κόντρα σε όλους τους μεγάλους αντιπάλους (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη).

Με παρόμοιες… ορέξεις ξεκίνησε και την φετινή χρονιά (8 γκολ/9 παιχνίδια), βοηθώντας τα μέγιστα στο νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού με γκολ που ξεμπλόκαραν το «Τριφύλλι» και ηγετικές εμφανίσεις όπως αυτή στην Τούμπα.

Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος του, καθώς υπέστη ολική ρήξη χιαστών και πιθανότατα δεν θα ξαναγωνιστεί για την σεζόν 2022-23.

Το χατ-τρικ του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα:

Το μαγικό γκολ ισοφάρισης κόντρα στον ΠΑΟΚ στο 4:34:


Λιβάι Γκαρσία - ΑΕΚ

Η επιλογή του προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, να χρησιμοποιήσει τον 24χρονο Λιβάι Γκαρσία ως 9αρι φαίνεται πως έχει δικαιωθεί και με το παραπάνω.

Ο Γκαρσία είναι ο πρώτος σκόρερ στο πολύ καλό ξεκίνημα της Ένωσης στη σεζόν, έχοντας σκοράρει 7 φορές στα 13 παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Το πρώτο του γκολ στην Αγία Σοφία OPAP Arena:

Λουίς Πάλμα - Άρης

Ο 22χρονος εξτρέμ του Άρη βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα, με τέσσερα γκολ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές και είναι στην τέταρτη θέση τη λίστας των σκόρερ με έξι γκολ σύνολο.

Ξεχωρίζει το χατ-τρικ του κόντρα στη Λαμία, αλλά και το «σεντερφορίσιο» γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό, ολοκληρώνοντας μία μεγάλη ανατροπή για τον Άρη.

Το ματς που σημείωσε 3 γκολ:




Ροδρίγκο Εραμούσπε - ΠΑΣ Γιάννινα

Την 5η θέση της λίστας των σκόρερ μοιράζονται πέντε ποδοσφαιριστές με 5 γκολ , όμως σίγουρα το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΣ Γιάννενα, Ροντρίγκο Εραμούσπε!

Ο 32χρονος Αργεντινός έχει σκοράρει 5 φορές σε 12 συμμετοχές, αν μη τι άλλο θαυμάσια επίδοση για την θέση που αγωνίζεται.


Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0