Football Talk

Βιτσέντζο Γκρίφο: Δεύτερο γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga με την πρωτιά να μοιάζει… απλησίαστη! (video)

Βιτσέντζο Γκρίφο: Δεύτερο γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga με την πρωτιά να μοιάζει… απλησίαστη!  (video)

Η Φράιμπουργκ επικράτησε με 4-1 της Ουνιόν Βερολίνου για την 15η αγωνιστική της Bundesliga με τον Βιτσέντζο Γκρίφο να πετυχαίνει τρία γκολ σε διάστημα 20 λεπτών, προσθέτοντας το όνομα του σε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ένα απίθανο γεγονός εκτυλίχθηκε στη νίκη της Φράιμπουργκ με 4-1 απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου για την 15η αγωνιστική της Bundesliga και αφορά ένα ποδοσφαιριστή που τη φετινή σεζόν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα από το Μπράισγκαου.

Ο Βιτσέντζο Γκρίφο περί ου ο λόγος, πέτυχε χατ-τρικ στο διάστημα των πρώτων 20 λεπτών της αναμέτρησης απέναντι στην ομάδα του Βερολίνου, απλοποιώντας τα δεδομένα για την εύκολη νίκη και βοηθώντας την ομάδα του, να βρεθεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός όλων των παραπάνω ωστόσο, ο Ιταλός πέτυχε το γρηγορότερο σε θέμα διάρκεια παιχνιδιού, χατ-τρικ στην κατηγορία εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια. Αρχικά, «άνοιξε» το σκορ στο 4’ με εκτέλεση πέναλτι, «διπλασίασε» τα τέρματα τόσο της ομάδας του, όσο και τα δικά του δύο λεπτά αργότερα και στο 20’ ήταν πάλι εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Ο κάτοχος που διατηρεί ακόμα αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ, ονομάζεται Μίχαελ Τένις και στην αναμέτρηση της Ντουισμπούργκ απέναντι στην Καρλσρούη στις 27 Αυγούστου 1991 πέτυχε τρία γκολ στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, πέτυχε το πρώτο γκολ στο 10’ και προηγήθηκαν ακόμα δύο, στο 12’ και στο 15’ στη επικράτηση της ομάδας του με 6-2 ενώ αξίζει να αναφερθεί, ότι ο τερματοφύλακας της Καρλσρούης ήταν ο θρυλικός, Όλιβερ Καν που πραγματοποιούσε τις πρώτες του σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.  Πραγματικά, σπουδαίο επίτευγμα που δύσκολα θα καταρριφθεί.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0