Football Talk

Serie A: Ισοπαλία σαν... νίκη για την Ρόμα - Ανατροπή με «μπροστάρη» Ενζολά η Σπέτσια! (video)

Serie A: Ισοπαλία σαν... νίκη για την Ρόμα - Ανατροπή με «μπροστάρη» Ενζολά η Σπέτσια! (video)
Ολοκλήρώθηκαν αισίως τα μεσημβρινά παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής στην Serie A, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Ρόμα και Τορίνο να «κλέβει» τις εντυπώσεις. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Σπέτσια πέτυχε διπλό-ανατροπή με «πρωταγωνιστή» τον Ενζολά, ενώ η Μόντσα επικράτησε εύκολα με 3-0 της Σαλερνιτάνα. Την «αυλαία» ρίχνουν τα παιχνίδια Μίλαν - Φιορεντίνα (19:30) και Γιουβέντους - Λάτσιο (21:45)

«Δραματικό» φινάλε στο Ολίμπικο, όπου η Ρόμα με «λυτρωτή» τον Νεμάνια Μάτιτς (90+4) «έκλεψε» τον βαθμό από την μαχητική Τορίνο. Σπέτσια και Μόντσα απέσπασαν σημάντικα τρίποντα για τη συνέχεια, με τους «ακίλε» να πετυχαίνουν σπουδαία ανατροπή με τα δύο γκολ του Ενζολά.


Ρόμα - Τορίνο: 1-1
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τους «γκρανάτα» να απειλούν την αντίπαλη εστία, με το σουτ του Βλάσιτς στο 8' να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή του Πατρίσιο. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο ανέβασαν «στροφές» και έγιναν επικίνδυνοι με τα σουτ των Ζανιόλο (19') και Ζαλέφσκι (22'). Στο 26ο λεπτό οι πρωτευουσιάνοι θα κερδίσουν πέναλτι έπειτα από χέρι του Ρίτσι, με τον VAR να αναιρεί την αρχική απόφαση του ρέφερι Ραπουάνο.


Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν, με την κεφαλιά του Λινέττυ από κοντά (55') να «παγώνει» τις εξέδρες του Ολίμπικο. Μέχρι και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι «τζιαλορόσι» δυσκολευόντουσαν να συνέλθουν, με την ήττα να φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο. Ωστόσο, οι Ρωμαίοι στάθηκαν... τυχεροί στην ατυχία τους στην «εκπνοή» του αγώνα, προσφέροντας παράλληλα μεγάλες «δόσεις» σασπένς στους παρευρισκόμενους.

Στο 90+2 οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Τζίτζι εντός περιοχής, με τον Μπελόττι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και εν τέλει να... αστοχεί, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. H «λύτρωση» για τους γηπεδούχους ήρθε δύο λεπτά μετά, με τον Νεμάνια Μάτιτς να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ - έπειτα από δοκάρι του Ντιμπάλα- και να γλιτώνει την ομάδα του από τα χειρότερα. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης προστίθεται και η αποβολή του Ζοσέ Μουρίνιο στο 89', έπειτα από διαμαρτυρίες. 



Βερόνα - Σπέτσια 1-2

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια», με τις κεφαλιές του Λαζάνια (14', 20') και το σουτ του Λάζοβιτς (24') να αποτελούν τις πρώτες επικίνδυνες «επισκέψεις» των «τζιαλομπλού». Το 1-0 ήρθε ακριβώς στη συμπλήρωση του ημιώρου, με τον Σιμόνε Βέρντι να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με την Ελλάς. Για τους φιλοξενούμενους τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 39', καθώς προέβησαν σε αναγκαστική αλλαγή του κίπερ Ντραγκόφσκι, έπειτα από τραυματισμό του.



Μετά την ανάπαυλα, οι «μπιάνκι» έφεραν το παιχνίδι «τούμπα», πετυχαίνοντας σπουδαία ανατροπή με «πρωταγωνιστή» τον Εμπαλά Ενζολά. Ο Ανγκολέζος μείωσε αρχικά στο 53' με σουτ από την άκρη της περιοχής, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 με κοντινή κεφαλιά 16 λεπτά αργότερα.


Μόντσα - Σαλερνιτάνα 3-0
Για τους «νεοφώτιστους» το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων σε έντεκα λεπτά. Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Κάρλος Αουγκούστο «εκθέτοντας» τον Σέπε με ένα σουτ-λόμπα, με τον Ντάνι Μότα λίγο αργότερα να «γράφει» το 2-0, έπειτα από προσωπική ενέργεια. 

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Η «χαριστική βολή» για τους «ιππόκαμπους» ήρθε στο 76', με τον Πεσσίνα να ευστοχεί από τα «έντεκα βήματα», διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Η ομάδα του Νταβίντε Νικόλα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, με τον Καντρέβα να δέχεται απευθείας αποβολή στη φάση του πέναλτι.


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Έμπολι - Κρεμονέζε 2-0 (46' Καμπιάγκι, 88' Παρίζι)
Νάπολι - Ουντινέζε 3-2 (15' Όσιμεν, 31' Ζιελίνσκι, 58' Έλμας - 79' Νεστορόβσκι, 82' Σάμαρτζιτς)
Σαμπντόρια - Λέτσε 0-2 (45+1' Κολόμπο, 83' Μπαντά)
Μπολόνια - Σασουόλο 3-0 (30' Αέμπισερ, 50' Αρναούτοβιτς, 78' Φέργκιουσον)
Αταλάντα - Ίντερ: 2-3 (25' Λούκμαν, 77' Παλομίνο - 36', 56' Τζέκο, 61' Παλομίνο αυτογκόλ)
Βερόνα - Σπέτσια: 1-2 (30' Βέρντι - 53', 69' Εμπαλά Ενζολά)
Μόντσα - Σαλερνιτάνα: 3-0  (24' Αουγκούστο, 35' Μότα, 75' πέν. Πεσίνα)
Ρόμα - Τορίνο: 1-1  (90+4' Μάτιτς - 55' Λινέτι)
Μίλαν - Φιορεντίνα (19:00) 
Γιουβέντους - Λάτσιο (21:45)

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0