Football Talk

Άντι Ρόμπερτσον: Έγραψε ιστορία φτάνοντας τον Μπέινς με τα μισά παιχνίδια στην Premier League! (video)

Άντι Ρόμπερτσον: Έγραψε ιστορία φτάνοντας τον Μπέινς με τα μισά παιχνίδια στην Premier League! (video)

Οι δύο ασίστ του Άντι Ρόμπερτσον, στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Σαουθάμπτον με 3-1, ήταν ιστορικές, καθώς πλέον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αμυντικών με τις περισσότερες τελικές πάσες, μαζί με τον Λέιτον Μπέινς.

Σε «Mr. Assist» είναι έτοιμος να αναδειχθεί ο Άντι Ρόμπερτσον! Ο 28χρονος Σκωτσέζος σημείωσε δύο ασίστ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Σαουθάμπτον (12/11, 3-1) και έφτασε τον Λέιτον Μπέινς, στην πρώτη θέση των αμυντικών που έχουν δημιουργήσει τα περισσότερα γκολ στην Premier League.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αμυντικός της Λίβερπουλ έχει αγωνιστεί σχεδόν στα μισά παιχνίδια σε σύγκριση με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της Έβερτον. Συγκεκριμένα, έχει 230 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα, κατά τις οποίες έχει μοιράσει 53 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, ο Μπέινς, έχοντας αποσυρθεί πια από την ενεργό δράση, αγωνίστηκε σε 420 ματς για να καταγράψει τον ίδιο αριθμό.

Οι περισσότερες από τις τελικές πάσες του Ρόμπερτσον (49) έχουν πραγματοποιηθεί με τη φανέλα των «reds», καθώς πριν γίνει η μεταγραφή του από τη Χαλ, είχε μόλις τέσσερις.

Ως ένα από τα βασικά «γρανάζια» της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Σκωτσέζος αριστερός μπακ σύντομα θα απολαμβάνει την αποκλειστικότητα της κορυφής στη σχετική λίστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της φετινής Premier League, έχει συμμετάσχει σε 16 αναμετρήσεις, δημιουργώντας ήδη επτά γκολ.  


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0