Football Talk

Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: Χριστούγεννα στην κορυφή και στο +5, «δώρο» από τον Έντεγκαρντ! (video)

Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: Χριστούγεννα στην κορυφή και στο +5, «δώρο» από τον Έντεγκαρντ! (video)
Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Μάρτιν Έντεγκαρντ, βρήκε δύο φορές δίχτυα, «καθάρισε» τη Γουλβς (12/11, 2-0) και εξασφάλισε πως θα κάνει... Χριστούγεννα στην κορυφή, στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι!
Επιστροφή στις νίκες για την Άρσεναλ, με «διπλό»... τίτλου στην έδρα της Γουλβς! Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα «συνήλθε» από το σοκ της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Μπράιτον κι επικράτησε των «λύκων» με σκορ 2-0 (12/11), χάρις τα δύο γκολ του αρχηγού της, Μάρτιν Έντεγκαρντ.

Οι «κανονιέρηδες» εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο το «στραβοπάτημα» της Μάντσεστερ Σίτι και, πλέον, βρίσκονται όχι απλώς στην κορυφή, αλλά και στο +5 από τους «πολίτες»! Διαφορά που θα διατηρήσουν, έως ότου ξεκινήσει ξανά η Premier League, μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η Άρσεναλ έμοιαζε «μπλοκαρισμένη» στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Ναι μεν βρήκε δίχτυα στο 6ο λεπτό με τον Ζεσούς, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ανάλογη μοίρα θα είχε και η προσπάθειά του στο 35', αν αντί για το οριζόντιο δοκάρι, κατέληγε στα δίχτυα, μιας και ήταν εκτεθειμένος.

Εν τέλει, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 55ο λεπτό, με τον Μάρτιν Έντεγκαρντ. Οι παίκτες της Άρσεναλ «κυκλοφόρησαν» υπέροχα την μπάλα, ο Φάμπιο Βιέρα «πάτησε» περιοχή, την γύρισε προς τον Έντεγκαρντ, που απλώς της έδωσε πορεία προς τα δίχτυα, για να «γράψει» το 1-0.

Στην αμέσως επόμενη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, το σύνολο του Αρτέτα «κλείδωσε» το ματς, με τον ίδιο... δράστη.

Ο Έντεγκαρντ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, «σφράγισε» τη νίκη της Άρσεναλ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ της αναμέτρησης, παρά τις προσπάθειες του Ντάνιελ Ποντένσε στο 86' και στο 89', να μειώσει.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουλβς (Στιβ Ντέιβις): Σα, Σεμέδο (68' Λεμπίκισα), Κίλμαν, Κόλινς, Τότι (80' Ματέους Νούνιες), Μπουένο, Τραορέ, Νέβες, Μουτίνιο (68' Ποντένσε), Τραορέ, Γκέδες

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (90+1' Σέντρικ), Έντεγκαρντ, Πάρτεϊ, Τσάκα (16' Βιέρα αντ. 90+1' Ελνένι), Σάκα (90+1' Νέλσον), Μαρτινέλι, Ζεσούς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0