Football Talk

Νάπολι: Το Σαν Πάολο ζει ξανά μεγάλες στιγμές και οι «παρτενοπέι» δείχνουν πιο σίγουροι από ποτέ! (video)

Νάπολι: Το Σαν Πάολο ζει ξανά μεγάλες στιγμές και οι «παρτενοπέι» δείχνουν πιο σίγουροι από ποτέ! (video)

Ήταν μαζί με την Ρόμα, πριν την έναρξη της σεζόν στη Serie A, τα δύο μεγαλύτερα ερωτηματικά, μα πλέον έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Η Νάπολι έχει καταφέρει έπειτα από 15 στροφές στο πρωτάθλημα, όχι απλά να είναι μόνη πρώτη, όντας μάλιστα αήττητη αλλά να βγάζει παράλληλα μία σιγουριά, την οποία ομολογουμένως δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια!

Η Νάπολι έκλεισε με μία ακόμα νίκη τις υποχρεώσεις της πριν τη μεγάλη διακοπή της Serie A λόγω Μουντιάλ, με την Ουντινέζε να γίνεται το 13ο φετινό της θύμα (3-2) στο Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Οι «παρτενοπέι» έγραψαν ιστορία καθώς έφτασαν προς τη διακοπή όντας αήττητοι, με 13 νίκες και μονάχα δύο ισοπαλίες, έχοντας μακρά την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και την τρίτη καλύτερη άμυνα! Μόνο η Γιουβέντους έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο σε όλη την ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος, με τους «μπιανκονέρι» μάλιστα να το κάνουν συνολικά τέσσερις φορές (2018-19, 2013-14, 2005-06 και 1949-50).

 Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Νάπολι δεν θα πίστευε στην αρχή της σεζόν ότι οι «παρτενοπέι» θα έκαναν τέτοια πορεία έχοντας αλλάξει τόσο πολύ το ρόστερ τους, με την «παλιοσειρά» των προηγούμενων ετών να λέει «αντίο».

Οι δύσκολες αποφάσεις του καλοκαιριού και το restart

Είναι αλήθεια ότι πριν την έναρξη της σεζόν στην Ιταλία κανείς δεν θα φανταζόταν ότι η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα έκανε ένα τόσο εντυπωσιακό αήττητο σερί αγώνων μέχρι την διακοπή. Η περσινή πορεία της ομάδας, με το πολύ δυναμικό ξεκίνημα και το «ξεφούσκωμα» στη συνέχεια με αποκορύφωμα εκείνη την ήττα από την Έμπολι (3-2) τον Απρίλη για την 34η αγωνιστική, μόνο καλό τελικά φαίνεται πως έκανε στους Ναπολιτάνους.

Ήταν τότε που ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, το μεγάλο αφεντικό της ομάδας, έκλεισε τους παίκτες στο ξενοδοχείο μέχρι το τέλος της σεζόν, στο λεγόμενο «ritiro»! Αυτή είναι μια παραδοσιακή τακτική κατά την οποία παίκτες και προπονητές «μαντρώνονται» προκειμένου να καθαρίσει το μυαλό και να υπάρξει συγκέντρωση ή αλλιώς αποτελεί μία μορφή τιμωρίας για τα άσχημα αποτελέσματα. Ο Πρόεδρος των «παρτενοπέι» είχε προκαλέσει αίσθηση τότε καθώς είχε αποφασίσει να περάσει και ο ίδιος από αυτή τη διαδικασία μαζί με όλα τα μέλη της ομάδας.

AURELIO DE LAURENTIIS Presidente Dimaro (Trento) 14.7.2013 Football Calcio 2013/2014 Serie ARitiro precampionato SSC Napoli SSC Napoli pre season trainingFoto Ciro De Luca / Insidefoto

Με το τέλος της περσινής σεζόν πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το ρόστερ της ομάδας, την ίδια στιγμή που οι οργανωμένοι οπαδοί ήταν στα μαχαίρια με τον Ντε Λαουρέντις λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος και των μεταγραφικών αποτυχιών, με κυριότερη αυτή του Πάουλο Ντιμπάλα. Παίκτες-σημαίες των Ναπολιτάνων αποτέλεσαν παρελθόν από τον σύλλογο που αγάπησαν και αγαπήθηκαν. Λορέντσο Ινσίνιε, Ντρις Μέρτενς, Καλιντού Κουλιμπαλί, Φαμπίαν Ρουίθ και Νταβίντ Οσπίνα είπαν «αντίο» και αυτό έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ρήξη των οπαδών με την διοίκηση της ομάδας.

Στοχευμένες επιλογές και συνεχή δουλειά έφεραν κάτι «φρέσκο» και ωραίο

Οι αποχωρήσεις ήταν «ηχηρές», ο κόσμος περίμενε δυνατές προσθήκες ωστόσο η ομάδα έκανε το σωστό. Το τμήμα σκάουτινγκ δούλεψε εξαιρετικά και τα αποτελέσματα το δικαιώνουν. Ως αντικαταστάτης του Λορέντσο Ινσίνιε αποκτήθηκε ο 21χρονος εξτρέμ, Κβίτσα Κβαρατσκέλια έναντι μόλις… 10 εκατ. ευρώ και πολλοί αναρωτήθηκαν εάν μπορεί να σηκώσει αυτό το παιδί στις πλάτες του την ομάδα. Ο ίδιος έδωσε την απάντηση. Ο Γεωργιανός είναι από τα πλέον hot ονόματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, έχοντας γράψει μέχρι αυτή την στιγμή 17 συμμετοχές, με 8 γκολ και 10 ασίστ! Ο Κβαρατσκέλια έχει καταφέρει να κάνει τους οπαδούς να ξεχάσουν την φυγή του Ινσίνιε, δικαιολογημένα καθώς αυτά που κάνει στο γήπεδο είχαν να τα δουν πολλά χρόνια στο Σαν Πάολο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απόκτηση του αντικαταστάτη του Κουλιμπαλί. Η Νάπολι επέλεξε τον 25χρονο Νοτιοκορεάτη Κιμ Μιν-Τζάε, με τους οπαδούς να απορούν ποιος είναι αυτός ο κύριος, ο οποίος είχε ως μοναδική εμπειρία στην Ευρώπη το πέρασμα από την Φενερμπαχτσέ! Κι όμως… ο άγνωστος Νοτιοκορεάτης έβαλε τα γυαλιά σε όλους, δείχνοντας «τέρας» και ανίκητος στην περιοχή του. Οι οπαδοί βεβαίως των Ναπολιτάνων δεν μπορούσαν να διακρίνουν τι θησαυρό είχαν πλέον στην ομάδα τους, με τα εισιτήρια διαρκείας πριν την νέα σεζόν να μη φτάνουν τα 10.000!  Στους δύο προαναφερθέντες προστέθηκαν και οι Τζάκομο Ρασπαντόρι και Τζιοβάνι Σιμεόνε και κάπως έτσι δημιουργήθηκε μία παρέα που έφερε κάτι νέο στο Σαν Πάολο, κάτι φρέσκο και κάτι σίγουρα πιο ελκυστικό σε σχέση με ότι είδαν στο τέλος της σεζόν οι φίλοι της Νάπολι.

FhXypk6XwAA4Y_i.jpg

Πρώτη φορά βγάζει τέτοια σιγουριά και την συνδυάζει με ωραίο θέαμα!

Φυσικά οι τόσες πολλές αλλαγές δημιούργησαν ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το τι εικόνα θα παρουσιάσει η Νάπολι τη νέα σεζόν. Δικαιολογημένα κιόλας, ασχέτως το εάν έβγαιναν όλες οι μεταγραφές ή όχι, μία ομάδα που κάνει τέτοιο «λίφτινγκ» χρειάζεται χρόνο για να «δέσει». Ο Σπαλέτι κατάφερε όμως και δημιούργησε ένα σύνολο που από την πρώτη στιγμή έδειξε τις δυνατότητές του. Και αν μετά τις δύο εντυπωσιακές νίκες στην αρχή κόντρα σε Βερόνα (5-2) και Μόντσα (4-0), ήρθαν δύο ισοπαλίες με Φιορεντίνα (0-0) και Λέτσε (1-1), η συνέχεια ήταν απλά «ονειρική».

Η Νάπολι έτρεξε και συνεχίζει να τρέχει ένα απίστευτο νικηφόρο σερί 11 αγώνων στη Serie Α δείχνοντας μία φοβερή σιγουριά στο παιχνίδι της, τη στιγμή που οι διώκτες της αδυνατούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Το ζητούμενο βεβαίως είναι αυτό να συνεχιστεί και μετά το Μουντιάλ και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Σπαλέτι και το επιτελείο του, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή Νάπολι έχει την δυνατότητα να κάνει ξανά τους οπαδούς της να νιώσει στιγμές ’80, τότε που ο «θεός» της, ο μέγας Ντιεγκίτο, την είχε πάρει από το χέρι και την πήγε στην κορυφή…


Αντώνης Κεφαλωνίτης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0