Football Talk

Premier League: Βρήκε ψυχολογία και… Νούνιες η Λίβερπουλ – Ανατροπή και τρίποντο «τριάδας» για την Τότεναμ! (video)

Premier League: Βρήκε ψυχολογία και… Νούνιες η Λίβερπουλ – Ανατροπή και τρίποντο «τριάδας» για την Τότεναμ! (video)

Την 4η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις πανηγύρισε η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Σαουθάμπτον και πηγαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην διακοπή. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ, σε ένα ματς διαφήμιση της Premier League, ισοφάρισε τρεις φορές το προβάδισμα της Λιντς και έφτασε στο τελικό 4-3, που της εξασφαλίζει πως θα είναι πρώτη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος!

Το παιχνίδι με την Σαουθάμπτον πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ αποτέλεσε ένα ευχάριστο απόγευμα στο γήπεδο για την Λίβερπουλ, τον κόσμο της και... τον Ντάργουιν Νούνιες. Με τον Ουρουγουανό να σκοράρει δις στο ίδιο ματς για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα, το σκορ έκλεισε στο 3-1.

Οι «κόκκινοι» που βρίσκονται και στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ απέκτησαν το προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό με την κεφαλιά του Φιρμίνο την οποία δεν υπολόγισε σωστά ο Μπαζούνου. Με παρόμοιο τρόπο στο 9', με τον Άλισον να κάνει πολύ κακή εκτίμηση στο γέμισμα προς την περιοχή του, ο Τσε Άνταμς ισοφάρισε για τους «άγιους» που έβγαζαν αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίβερπουλ θα έφτανε σε σκορ ασφαλείας από το 42ο λεπτό, όταν ο Τιάγκο έπαιξε γρήγορα στην εκτέλεση ενός φάουλ, ο Φιρμίνο έστειλε τη μπάλα στο χώρο από αριστερά για τον Ρόμπερτσον κι αυτός με χαμηλό γύρισμα σέρβιρε στον Νούνιες που με προβολή σκόραρε ξανά για το 3-1! Ο Νούνιες έφτασε να έχει σκοράρει τα ίδια τέρματα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, παρά το γεγονός πως έχει παίξει 600 λεπτά λιγότερα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Παράλληλα, Τότεναμ και Λιντς προσέφεραν μία απίθανη «μάχη» μεταξύ τους, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 4-3, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ τρεις φορές!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ο βασικός λόγος είναι πως τα «παγώνια» δεν φοβήθηκαν να παίξουν ποδόσφαιρο στο Λονδίνο και ανταμείφθηκαν για την πρόθεσή τους, με τον Σόμερβιλ να σκοράρει μόλις στο 10’ και να γίνεται ο πρώτος παίκτης της ομάδας του, μετά από 18 χρόνια, που βρίσκει δίχτυα σε 4 σερί ματς πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ο Χάρι Κέιν βρήκε άμεσα απάντηση. Σκόραρε από κοντά και με το «έτσι θέλω» στο 25’, ισοφάρισε και με το 12ο γκολ του στην σεζόν, έβαλε ξανά την ομάδα του στο ματς.

Και πάλι όμως η Λιντς είχε αντίδραση. Ο Ροντρίγκο αρχικά προειδοποίησε με την μπάλα να «γλύφει» το δοκάρι και εν συνεχεία, σκόραρε στο 43ο λεπτό, έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων!

Με την έναρξη της επανάληψης, η Τότεναμ προσπάθησε να γίνει πιεστική άμεσα και βρήκε γκολ ευθύς αμέσως, με τον Ντέιβις να ισοφαρίζει ξανά στο 51’. Ούτε τότε όμως έπειθε με την απόδοσή της και η τιμωρία ήρθε στο… 76’!

Ο Ροντρίγκο με φοβερό διαγώνιο σουτ έκανε το 3-2, αλλά η Λιντς αποδείχθηκε και πάλι άτυχη, με τον Μπεντανκούρ να σουτάρει στο 81’, την μπάλα να κοντράρει στον Έιλινγκ και το τελικό σκορ να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να πανηγυρίσουν ένα ιστορικό «διπλό», για πρώτη φορά μετά από τον Φεβρουάριο του 2001!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Τότεναμ γύρισε ολόκληρο το παιχνίδι στο 83ο λεπτό. Ο Μπεντανκούρ επωφελήθηκε από μία υπέροχη προσπάθεια του Κουλουσέφσκι και διαμόρφωσε από κοντά το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα ματς – διαφήμιση για την Premier League!

Την ίδια ώρα, πολύ σημαντικό τρίποντο πανηγύρισε η Λέστερ απέναντι στη Γουέστ Χαμ, με 2-0, παρά τον τραυματισμό του Τζέιμς Μάντισον.

Ο Άγγλος άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, οι «αλεπούδες» πήραν ψυχολογία, αλλά ένα τέταρτο αργότερα τον είδαν να… τραυματίζεται, ανησυχώντας τόσο τους ίδιους, όσο και την Εθνική Αγγλίας.

Ο Τίλεμανς έχασε πέναλτι στο 41ο λεπτό, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, αλλά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έμεινε ψύχραιμη. Ήταν καλύτερη και στο δεύτερο μέρος, δεν απειλήθηκε και πήρε μία σπουδαία νίκη, την οποία εξασφάλισε στο 78’,  χάρη στο 2ο συνεχόμενο γκολ του Μπαρνς στην Premier League!

Τέλος, την πρώτη της νίκη στο «Σίτι Γκράουντ» μετά από 4 παιχνίδια, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ έναντι της Κρίσταλ Πάλας, και με το τελικό 1-0, ανέβηκε στην 18η θέση της βαθμολογίας.

Ήταν σοβαρή αμυντικά, στάθηκε τυχερή στην φάση του 41ου λεπτού, όταν ο Βίλφριντ Ζαχά αστόχησε σε πέναλτι για 4η φορά στην καριέρα του, όπως και ο Τίλεμανς, και βρήκε το «χρυσό» γκολ στο 54’, με τον Γκιμπς Γουάιτ.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα και οι «κόκκινοι» συνεχίζουν το σερί που τους θέλει να κερδίζουν φέτος, μόνο και… πάντα με το μικρότερο δυνατό σκορ (1-0), πράγμα που συνέβη για 3η φορά, όλες στο «σπίτι» τους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0