Football Talk

Bundesliga: «Ανάσαναν» Χέρτα και Μπόχουμ - Συνέχεια στις νίκες για Λειψία και Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Bundesliga: «Ανάσαναν» Χέρτα και Μπόχουμ - Συνέχεια στις νίκες για Λειψία και Μπάγερ Λεβερκούζεν!
Ολοκληρώθηκαν αισίως τα μεσημεριανά παιχνίδια του Σαββάτου (12/11) για την 15η αγωνιστική της Bundesliga. Δέκα γερμανικοί σύλλογοι έδωσαν την τελευταία τους αναμέτρηση πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ, με τις νίκες των Μπόχουμ, Χέρτα και Λεβερκούζεν να ξεχωρίζουν. Την αυλαία για σήμερα ρίχνει το Σάλκε - Μπάγερν Μονάχου στις 19:30.

Τελικό σφύριγμα και στις πέντε μεσημβρινές αναμετρήσεις του Σαββάτου (12/11) στη Bundesliga, με τα σημερινά αποτελέσματα να προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μεγάλοι κερδισμένοι της σημερινής αγωνιστικής αναδείχθηκαν οι ουραγοί Μπόχουμ και Χέρτα Βερολίνου, οι οποίοι με τις νίκες τους «δηλώνουν» ακόμη...ζωντανοί στην διεκδίκιση για παραμονή τους στην κατηγορία. Σημαντικές νίκες και για τις Λειψία και Λεβερκούζεν, οι οποίες αμφότερες «σκαρφάλωσαν» στην 2η και 11 θέση αντίστοιχα.


Άουγκσμπουργκ - Μπόχουμ: 0-1
Η ομάδα του Τόμας Λέτς μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στο 15' με το δοκάρι του Άντουι-Ατζεί. Για τους γηπεδούχους, τα πράγματα ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς προέβησαν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές (27'-30'), με τους Γκουβελέου και Γκρουέζο να αποχωρούν τραυματίες. Η Μπόχουμ «πλησίασε» το 0-1 στο 45­­+2, με το σουτ του Τσόλλερ να περνά οριακά άουτ. 

Το πολυπόθητο γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο δεύτερο μέρος, όταν ο Άντουι-Ατζέι βρήκε δίχτυα στο 59', έπειτα από ασίστ του Κώστα Σταφυλίδη. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να μειώσουν από τη «λευκή βούλα», με τον Μπερίσα να αστοχεί για το 1-1. Οι «μπλε» διατήρησαν το υπέρ τους 0-1 μέχρι την λήξη, εξασφαλίζοντας την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.



Βέρντερ Βρέμης - Λειψία: 1-2
Στο Βέζερσταντιον οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 13' ο Αντρέ Σίλβα πλάσαρε υποδειγματικά τον Παβλένκα εντός περιοχής, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη φετινή Bundesliga. Οι «πράσινοι» με τη σειρά τους απείλησαν την αντίπαλη εστία, με τα σουτ των Φούλκρουγκ (22') και Μπίτενκουρτ (42') να μην ανησυχούν τον Μπλάσβιτς

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 57', με τον Γκρος να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στην Bundesliga. Οι «ταύροι» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και 14 λεπτά αργότερα πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, με τον Σλάγκερ να «γράφει» το 1-2.

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη: 2-0
Οι εμφανώς βελτιωμένες «ασπιρίνες» άνοιξαν το σκορ με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ο Μούσσα Ντιαμπί στο 30' εξαπέλυσε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ένα λεπτό πριν η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο είχε απειλήσει και πάλι, με το σουτ του Άντλι να περνάει «ξυστά» από το αριστερό δοκάρι του Μούλλερ.

Οι «σβάμπεν» δεν κατάφεραν ούτε στο δεύτερο μέρος να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι, δεχόμενοι και δεύτερο γκολ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 82' ο Τα «σφραγίζοντας» την τρίτη διαδοχική νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα.
Χέρτα Βερολίνου - Κολωνία: 2-0
Οι «πρωτευουσίανοι» άνοιξαν από νωρίς το σκορ, με τον Κανγκά να ευστοχεί από κοντά με το κεφάλι, έπειτα από σέντρα του Πλάττενχαρντ (9'). Οι «τράγοι» προσπάθησαν να «απαντήσουν», με το γκολ του Μάινα στην εκπνοή του ημιχρόνου να ακυρώνεται ως οφσάιντ. 

Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Μάρκο Ρίχτερ να ευστοχεί στην επαναφορά (54'). Με το σημερινό νικηφόρο αποτέλεσμα οι Βερολινέζοι καταφέρνουν να «ξεκολλίσουν» από τη ζώνη του υποβιβασμού, κατακτώντας τη 15η θέση της κατάταξης.


Χόφενχαιμ - Βόλφσμπουργκ: 1-2
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «μπλε» υπερείχαν των φιλοξενούμενων, καταφέρνοντας να προηγηθούν στο 42' με την κεφαλιά του Μπάουμγκαρτνερ. Το 1-0 ωστόσο, δεν αποτέλεσε σκορ ημιχρόνου, καθώς οι «λύκοι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με το αυτογκόλ του Καμπάκ (45+5).

Στην επανάληψη, η ομάδα του Κόβατς θα φέρει «τούμπα» το παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα με το εξαιρετικό τελείωμα του Μπάκου στο 56'. Το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος, με τους φιοξενούμενους να πετυχαίνουν την νίκη-ανατροπή.


Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/11
Άουγκσμπουργκ - Μπόχουμ 0-1 (58' Άντουι-Ατζέι)
Βέρντερ Βρέμης - Λειψία 1-2 (57' Γκρος - 13' Σίλβα, 71' Σλάγκερ)
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Στουγκάρδη 2-0(30' Ντιαμπί)
Χέρτα Βερολίνου - Κολωνία 2-0 (9' Κανγκά, 54' Ρίχτερ)
Χόφενχαιμ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (42' Μπάουμγκαρτνερ - 45+5 Καμπάκ (αυτογκόλ), 56' Μπάκου)
Σάλκε - Μπάγερν (19:30)

Κυριακή 13/11
Μάιντζ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Φράιμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου (18:30)

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0