Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ 2-1: Έκανε το καθήκον της και συνεχίζει στο… κυνήγι της Μπαρτσελόνα η «βασίλισσα»! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ 2-1: Έκανε το καθήκον της και συνεχίζει στο… κυνήγι της Μπαρτσελόνα η «βασίλισσα»! (video)

Εύκολη νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» επί της Κάντιθ με 2-1 και παραμένει σε απόσταση… αναπνοής από την Μπαρτσελόνα. Σκόρερ για τους «μερένχες» ο Μιλιτάο και ο Κρόος, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο τέλος με τον Πέρεθ.

Τα απολύτως απαραίτητα έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Κάντιθ για την 14η αγωνιστική της La Liga, νικώντας πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1. Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, βρήκε τα γκολ που ήθελε με τον Μιλιτάο στο 40’ και τον Τόνι Κρόος στο 71’, επιστρέφοντας και πάλι σε απόσταση 2 πόντων από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Η Κάντιθ μείωσε τελικά στο 82’ με τον Λούκας Πέρεθ σε 2-1, χωρίς να αλλάζει κάτι όμως στον αγώνα.

Η Ρεάλ ξεκίνησε με διάθεση στο παιχνίδι και έδειξε να ψάχνει το γκολ από νωρίς. Πέρα, όμως, από κάποια σουτ του Βινίσιους, του Τσουαμενί και του Βαλβέρδε, που δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Λεντέσμα, δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Κάντιθ.

Η «βασίλισσα» πήρε, όμως, το προβάδισμα πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, χάρη στο γκολ του Μιλιτάο στο 40’. Ο Τόνι Κρόος έκανε το βαθιά μπαλιά και βρήκε το Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό μέσα στην περιοχή, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Αργεντινό τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Σομπρίνο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στο 53’, αλλά είδε τον Κουρτουά να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η απάντηση από τον Βαλβέρδε (54’), το σουτ του οποίου, όμως, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Λεντέσμα.

Ο δημιουργός του πρώτου γκολ «καθάρισε» τελικά την υπόθεση νίκη για τους γηπεδούχους στο 71’. Ο Κρόος, εκμεταλλευόμενος τις κόντρες, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» με το δεξί έξω από την περιοχή, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Λεντέσμα, διπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τα τέρματα της ομάδας του.

Η Κάντιθ, σε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες της στο ματς, κατάφερε να βρει τελικά δίχτυα με τον Λούκας Πέρεθ. Στο 82’, ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πήρε το «ριμπάουντ» από την ασταθή επέμβαση του Κουρτουά και έστειλε τη μπάλα στην εστία του Βέλγου τερματοφύλακα, μειώνοντας σε 2-1.

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι άλλο στην αναμέτρηση και έτσι η Ρεάλ πήρε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόταν για να συνεχίσει τη «μάχη» της για το πρωτάθλημα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Τσουαμενί, Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους

Κάντιθ (Σέρχιο): Λεντέσμα, Καρθελέν, Χιμένεθ, Κάλα, Εσπίνο, Αλέχο, Αλκάραθ, Φέντε, Σομπρίνο, Άλεξ, Λοσάνο


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0