Football Talk

Η made in Barcelona «κόκκινη συλλογή» του Μανθάνο!

Η made in Barcelona «κόκκινη συλλογή» του Μανθάνο!

Ο Χιλ Μανθάνο απέβαλε τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ζεράρ Πικέ -στο τελευταίο μας της καριέρας του- και το BN Sports γράφει για την «κόκκινη συλλογή» του Ισπανού ρέφερι.

Ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο είναι ένας από τους πιο σχολαστικούς διαιτητές της La Liga. Στα 37 του χρόνια θεωρείται ήδη ένας από τους κορυφαίους της χώρας.

Όχι όμως και για τη Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανικός σύλλογος «βγάζει αφρούς» κάθε φορά που ο Μανθάνο ορίζεται να διευθύνει αγώνα της Μπάρτσα. Όχι και άδικα..

Το χέρι του Μέσι και οι σακούλες της Ρεάλ

Μεταφερόμαστε πίσω στο 2017. Μπαρτσελόνα - Τζιρόνα 2-2. Ο Χιλ Μανθάνο σφυρίζει τη λήξη του αγώνα και ο Λιονέλ Μέσι αρνείται επιδεικτικά να δώσει το χέρι του στον «άρχοντα» της αναμέτρησης.

Λίγους μήνες νωρίτερα μέσα στη σεζόν λαμβάνει χώρα ένα περιστατικό που αν συνέβαινε στην Ελλάδα θα θρηνούσαμε θύματα. Μετά από μια -νικηφόρο-αναμέτρηση της Ρεάλ στην έδρα της Βιγιαρεάλ, ο Μανθάνο και οι βοηθοί του φεύγουν από το γήπεδο κρατώντας στα χέρια σακούλες με το σήμα της «βασίλισσας».

Ο πρόεδρος της Βιγιαρεάλ καταγγέλει το περιστατικό ενώ στη Βαρκελώνη μιλάνε για αλλοίωση πρωταθλήματος από τον «οπαδό της Ρεάλ».

Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ!

Έπρεπε να περάσουν 753 παιχνίδια για να αποβληθεί για πρώτη -και τελευταία- φορά στην καριέρα του με τη Μπαρτσελόνα ο Μέσι. Αυτό συνέβη στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ του 2021. Σε μια αψυχολόγητη ενέργεια ο Αργεντινός «χτύπησε» τον Βιγιαλίμπρε της Μπιλμπάο και είδε τον Μανθάνο να τον στέλνει στα αποδυτήρια.

Πίσω στο 2017 ο Μανθάνο είχε αποβάλει και τον Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός είδε την δεύτερη κίτρινη στον ημιτελικό κυπέλλου με την Ατλέτικο και αποβλήθηκε. Ήταν η μοναδική αποβολή του με τα «μπλαουγκράνα».

Η τριάδα συμπληρώθηκε από τον Μανθάνο τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς. Ο Νεϊμάρ δέχτηκε κίτρινη για καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Μάλαγα ενώ στην επανάληψη αποβλήθηκε (με 2η κίτρινη) για χτύπημα στον Ντιέγκο Γιορέντε. Έτσι ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο «έγραψε ιστορία» αφού απέβαλε όλα τα μέλη της «φονικής τριπλέτας»!

«Έχασε η Ρεάλ εχθές και δεν θες να ξεφύγουμε ε;»

Αυτά τα λόγια φέρεται να είπε ο Ζεράρ Πικέ το βράδυ της Τρίτης (8/11) στον Μανθάνο. Στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, ο Ισπανός αμυντικός πήρε…από πίσω τον διαιτητή μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου έγινε γνωστό πως ο Πικέ είδε την κόκκινη κάρτα. Έτσι, έκλεισε την καριέρα του με αποβολή. Νωρίτερα, ο Λεβαντόφσκι είχε πάρει το δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο Πολωνός είδε σωστά τις δύο κάρτες του Μανθάνο για ισάριθμα φάουλ και αποβλήθηκε για φορά στην καριέρα του!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0