Football Talk

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: «Φούλαρε» για Ολυμπιακό με... πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: «Φούλαρε» για Ολυμπιακό με... πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 3-0 (09/11) του ΟΦΗ, με τους Μάνταλο-Γκατσίνοβιτς σε μεγάλη βραδιά και τώρα στρέφει το «βλέμμα» της στον Ολυμπιακό!
Μόλις έξι λεπτά κράτησε η αντίσταση του ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να... πνίγει τους Κρητικούς μπροστά σε ένα κοινό 30.000 θεατών και να επικρατεί με σκορ 3-0 (09/11)!

Σπουδαία εμφάνιση από τον Πέτρο Μάνταλο, που είχε γκολ και ασίστ, αλλά και από τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έμοιαζε... κίνδυνος-θάνατος σε κάθε επαφή του με την μπάλα!

Κάπως έτσι, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα παρέμεινε στο -6 από την κορυφή και στο «κυνήγι» του Παναθηναϊκού, μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής της Super League, ενώ πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (13/11, 19:30), στο τελευταίο της ματς πριν τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να «ανοίξει» το σκορ. Μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση και μόλις στο 6ο λεπτό, πήρε το προβάδισμα.

Ο Άμραμπατ κέρδισε πέναλτι, μετά από απρόσεκτο μαρκάρισμα του Μεγιάδο, ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεσή του, ευστόχησε κι «έγραψε» το 1-0.

Πριν ακόμη «κοπάσουν» οι πανηγυρισμοί, η «Ένωση» βρήκε και δεύτερο γκολ.

Στο 11ο λεπτό, ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας στον κενό χώρο, «έσπασε» την μπάλα στον Μάνταλο, αυτός την γύρισε υπέροχα στον Γκατσίνοβιτς, που με άψογο πλασέ -με μία επαφή- έκανε το 2-0!

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι προσπάθειες του Γκερέρο στο 19' και στο 38', δεν βρήκαν στόχο.

Παράλληλα, το σουτ του Πινέδα στο 29ο λεπτό και του Γκατσίνοβιτς στο 39ο, δεν προβλημάτισαν τον Μανδά και το 2-0, παρέμεινε ως σκορ του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συχνά-πυκνά προσέφερε στιγμές... μαγείας. Μία από αυτές, κατέληξε και στα δίχτυα.

Πινέδα και Άμραμπατ συνδυάστηκαν άψογα στο 60ο λεπτό, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πέτρος Μάνταλος τη δεύτερη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να γίνει από δημιουργός, εκτελεστής!

Τέσσερα λεπτά αργότερα (64'), παραλίγο να βρει και τέταρτο γκολ η «Ένωση», σε δύο περιπτώσεις μάλιστα!

Ο Γκατσίνοβιτς πήρε την μπάλα σχεδόν έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, διέσχισε όλο το γήπεδο, «έσπασε» την μπάλα στον Άμραμπατ που σούταρε, αλλά είδε τον Μανδά να απομακρύνει με τα πόδια.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε τη σέντρα, ο Σιντιμπέ έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε εντυπωσιακά και το 3-0, παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτησης.

Ο MVP

Ο Πέτρος Μάνταλος σκόραρε και μοίρασε ασίστ, αλλά ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν απλώς εκπληκτικός.

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι του Μεγιάδο πάνω στον Άμραμπατ. Ουσιαστικά «καταδίκασε» τον ΟΦΗ από πολύ νωρίς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (66'Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (65'Αραούχο), Άμραμπατ, Μάνταλος (70'Μαχαίρας), Γκαρσία (87'Κοσίδης)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής (83'Πασαλίδης), Θοράρινσον, Περέα (74'Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ (82'Νέιρα), Τζου (66'Ντικό), Μπαλογιάννης, Γκερέρο (66'Ντουρμισάι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0