Football Talk

La Liga: Σπουδαία νίκη της Μαγιόρκα επί της Ατλέτικο – Επιστροφή στα «τρίποντα» για τη Σοσιεδάδ! (video)

La Liga: Σπουδαία νίκη της Μαγιόρκα επί της Ατλέτικο – Επιστροφή στα «τρίποντα» για τη Σοσιεδάδ! (video)

Νέα απώλεια βαθμών για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που ηττήθηκε από τη Μαγιόρκα με 1-0 εκτός έδρας. Αντίθετα, στις νίκες επέστρεψε η Ρεάλ Σοσιεδάδ για το πρωτάθλημα της La Liga, επικρατώντας με 2-1 στην έδρα της Σεβίλλης, σε ένα ματς που όλα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος!

Από το κακό στο χειρότερο πάει η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έμεινε μακριά από τους τρεις βαθμούς για τρίτη σερί αγωνιστική. Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της La Liga, ηττήθηκε από τη Μαγιόρκα εκτός έδρας με 1-0 και πλέον απέχει 13 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε ένα σπουδαίο «διπλό» στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», κερδίζοντας τη Σεβίλλη με 2-1, με το πρώτο ημίχρονο να περιλαμβάνει όλη την ιστορία της αναμέτρησης. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Αλμερία επικράτησε στην έδρα της με 1-0 επί της Χετάφε και η Βιγιαρεάλ πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Εσπανιόλ εκτός έδρας με σκορ 1-0.  

 

Επιστροφή στις νίκες για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έπειτα από τρεις αγωνιστικές στη La Liga. Οι Βάσκοι πέρασαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 από την έδρα της Σεβίλλης και «σκαρφάλωσαν» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 20’ με τον Σέρλοθ να βρίσκει δίχτυα σκάβοντας ωραία τη μπάλα, ύστερα από μία πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια των παικτών της Σοσιεδάδ. Στη συνέχεια, οι Ανδαλουσιανοί είδαν την ομάδα τους να «αποδεκατίζεται», με τον Ράκιτιτς να αποβάλλεται αρχικά στο 28’ και τον Νιανζού να τον ακολουθεί στα αποδυτήρια έξι λεπτά αργότερα (34’), αφήνοντας τους γηπεδούχους με εννέα παίκτες στο πρώτο ημίχρονο!

Οι Βάσκοι διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο 36΄ με τον Μέντες, για να απαντήσει στο 44’ ο Ράφα Μιρ, μειώνοντας σε 1-2 για τη Σεβίλλη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς στο δεύτερο μέρος η Σοσιεδάδ έκανε άψογη διαχείριση του σκορ και του αριθμητικού της πλεονεκτήματος, χωρίς να κινδυνεύσει σε κανένα σημείο.

Η Αλμερία επικράτησε με 1-0 επί της Χετάφε στην έδρα της και την προσπέρασε για δύο πόντους στη βαθμολογία της La Liga. Οι γηπεδούχοι, χωρίς να είναι πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, έφτασαν στη νίκη χάρη στο «χρυσό» γκολ του Λέο Μπαπτιστάο στο 26’.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δεν κατάφεραν, μάλιστα, να εκμεταλλευτούν ούτε την αποβολή του Ροντρίγκο Έλι στο 87’, που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την Αλμερία με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η Βιγιαρεάλ «απέδρασε» από τη Βαρκελώνη, νικώντας την Εσπανιόλ με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Λεκόμτ. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται κατά κύριο λόγο σε ένα παιχνίδι κατοχής.

Μετά από την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έψαξαν το γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν κάποια από τις ευκαιρίες τους. Πράγμα το οποίο τελικά και πλήρωσαν, όταν στο 64’ ο Λεκόμτ άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με αποτέλεσμα το «κίτρινο υποβρύχιο» να μπει μπροστά στο σκορ, που δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα που το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν καταφέρνει να κερδίσει. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ηττήθηκε στην έδρα της Μαγιόρκα με 1-0, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται 13 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν νωχελικά στον αγώνα και η τιμωρία τους δεν άργησε να έρθει. Στο 16’, ο Μουρίκι, ύστερα από πάσα του Κόστα, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ, γράφοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα με τον Μοράτα στο 21’, αλλά το τέρμα του Ισπανού φορ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος, οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο ανέβασαν στροφές και πίεσαν τους γηπεδούχους για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Παρά το γεγονός, όμως, ότι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με αποτέλεσμα να φύγουν από τη Μαγιόρκα με «άδεια» χέρια.


Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Τρίτη 8/11

Έλτσε - Ζιρόνα 1-2 (16' Λιρόλα / 39' Μαρτίν, 66' Καστεγιάνος)

Αθλέτικ - Βαγιαδολίδ 3-0 (19' 51' Γκουρουθέτα, 78' Βιβιάν)

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 1-2 (16' Νταβίντ Γκαρθία / 48' Πέδρι, 85' Ραφίνια)

Τετάρτη 9/11

09/11 20:00 Αλμερία – Χετάφε 1-0 (26’ Μπαπτιστάο)

09/11 20:00 Σεβίλλη – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2 (44’ Μιρ – 20’ Σέρλοθ, 36’ Μέντες)

09/11 21:00 Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ 0-1 (64’ Λεκόμτ (αυτ.))

09/11 22:30 Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (16’ Μουρίκι)

Πέμπτη 10/11

10/11 20:00 Ράγιο Βαγιεκάνο - Θέλτα

10/11 21:00 Βαλένθια - Μπέτις

10/11 22:30 Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0