Football Talk

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Τραυματισμοί, απειρία και ελλείψεις της... στοιχίζουν!

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Τραυματισμοί, απειρία και ελλείψεις της... στοιχίζουν!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ηττήθηκε την Τρίτη (8/11) από τη Βόλφσμπουργκ με 2-0 και πλέον αριθμεί 5 ήττες σε 14 παιχνίδια στη φετινή Bundesliga. Στους Βεστφαλούς «ξύπνησαν» μνήμες 2020, όπου και τότε σε 14 αγωνιστικές βρίσκονταν στη 4η θέση με 25 βαθμούς.

Τι και αν η Βόλφσμπουργκ είχε να κερδίσει τη Μπορούσια επτά χρόνια, κάνοντας το, της υπενθύμισε πως και το φετινό πρωτάθλημα θα είναι απαιτητικό, αν συνοπολογίσουμε κιόλας τις γενικότερες ατυχίες που δοκιμάζουν τον σύλλογο.

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποιούν την δεύτερη χειρότερη εκκίνησή τους αυτή την τετραετία, με τα προβλήματα για τον Έντιν Τέρζιτς να φαντάζουν... «λερναία ύδρα». Η Μπορούσια παρά τις προσθήκες των Ζούλε και Σλόττερμπεκ το καλοκαίρι, συνεχίζει να εμφανίζει ευπάθεια τόσο στα μετόπισθεν, όσο και στην επιθετική της γραμμή. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κροάτης τεχνικός καλείται να διαχειριστεί και την απουσία του Μάρκο Ρόις, ο οποίος από ότι φαίνεται δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.


Έχασε τους «αστέρες» της και της στοίχισε:

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι, όταν η Μπορούσια αποχωρίστηκε τον περσινό «πρωταγωνιστή» της Έρλινγκ Χάαλαντ, παραχωρώντας τον για 60 εκατομμύρια ευρώ στους «πολίτες». Με το ποσό αυτό εξασφάλισε κάποιες σημαντικές προσθήκες, ενώ ακόμη βρήκε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σεμπαστιάν Αλέ, «χρίζοντάς» τον βασικό αντικαταστάτη του Νορβηγού. Για τον τελευταίο, η μοίρα του επιφύλλασε άσχημα «παιχνίδια», καθώς διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στους όρχεις, αμέσως μετά την μεταγραφή του.


Τα περιμένει όλα από τους μικρούς και τον... μεγάλο!

Ο σύλλογος γνωρίζοντας πως ο Ιβοριανός επιθετικός θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, προέβη στην απόκτηση του 34χρονου Άντονι Μοντέστ ως λύση ανάγκης. Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο οδήγησε τον Τέρζιτς να στηριχθεί αποκλειστικά σε αυτόν, αλλά και στους σχετικά άπειρους Μουκοκό, Μάλεν και Αντεγιέμι, οι οποίοι κλήθηκαν να λάβουν ρόλο βασικού στην ομάδα. Το «πείραμα» για τον Κροάτη εν μέρει πέτυχε, μιας και ο Μουκοκό έχει δείξει πολύ θετικά σημάδια, πετυχαίνοντας 6 τέρματα σε 13 αγώνες. Δε μπορούμε ωστόσο, να πούμε το ίδιο και για τους Μοντέστ, Αντεγιέμι και Μάλεν, με τους δύο τελευταίους να επωμίζονται βαρύτερο φορτίο από αυτό που τους αναλογεί, στη θέση του εξτρέμ. Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βεστφαλοί προστίθενται και οι τραυματισμοί των Ρόις και Μενιέ, με την απουσία του τελευταίου να «αναγκάζει» τον Ζούλε να αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

«Ανάσα» αισιοδοξίας ο Μπέλλινγκχαμ

Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί έρχεται να εξισορροπήσει (όσο μπορεί) ο φέρελπις Τζουντ Μπέλλινγκχαμ, αποτελώντας «κινητήριο μοχλό» στην φετινή πορεία της ομάδας. Ο 19χρονος μέσος αριθμεί 3 γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, όσα είχε πετύχει και πέρυσι δηλαδή σε όλη τη σεζόν. Οι επιδόσεις του Άγγλου προφανώς δεν έχουν μείνει απαρατήρητες, καθώς πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δίνουν «μάχη» για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.


Εν ολίγοις, το φετινό σύνολο του Έντιν Τέρζιτς αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες, με τους τραυματισμούς και τις λύσεις ανάγκεις σε ορισμένες θέσεις να του δυσχεραίνουν το έργο του. Η Μπορούσια προφανώς δεν έχει χάσει ακόμα το «τρένο», καθώς απέχει μόλις -6 από την κορυφή. Για να καταφέρει ωστόσο να επανέλθει σε υψηλά στάνταρ, θα χρειαστεί να «επουλώσει» τις αγωνιστικές της πληγές, εκφράζοντας ξανά σιγά-σιγά αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της.

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0