Football Talk

Πάλμα ο... 5ος με χατ-τρικ στον 21ο αιώνα για τον Άρη, στα «χνάρια» των Κυζερίδη και Ίβιτς! (video)

Πάλμα ο... 5ος με χατ-τρικ στον 21ο αιώνα για τον Άρη, στα «χνάρια» των Κυζερίδη και Ίβιτς! (video)

Ο Άρης ξέσπασε στη Λαμία και την… σκόρπισε στους πέντε ανέμους έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Πάλμα. Ο επιθετικός από τις Ονδούρες έστειλε 3 φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ και έγινε ο 5ος στη λίστας των «κιτρίνων», τον 21ο αιώνα που το πετυχαίνει σε αγώνα πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Παράσταση για ένα ρόλο θύμιζε το βράδυ της Τρίτης (8/11) το σκηνικό στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Λουίς Πάλμα να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα, στην πιο γεμάτη και πειστική εμφάνιση του Άρη στη σεζόν. Όχι, δεν είναι πρώτη ούτε πιθανότατα η τελευταία φορά που το καταφέρνει μιας και απ΄ όταν πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Γενάρη, έχει αναγκάσει… κόσμο και κοσμάκη να ασχοληθεί μαζί του.

Ωστόσο αυτό που πέτυχε ο 22χρονος κόντρα στη Λαμία είναι ακόμα πιο σπουδαίο για την υστεροφημία του στο σύλλογο. Με το χατ-τρικ που έκανε κόντρα στους Λαμιώτες, έγραψε το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου τη νέα χιλιετία καθώς έγινε ο πέμπτος κατά σειρά που το καταφέρνει. Το BN Sports έψαξε και βρήκε τις προηγούμενες «κίτρινες» τριπλέτες στην μεγάλη κατηγορία από το 2000 και μετά καθώς και το κοινό τους σημείο. Όλες έγιναν εντός έδρας.

Απόστολος Λιολίδης (2000)

Το ποδαρικό για τον Άρη στη νέα χιλιετία δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό με τους Θεσσαλονικείς να ηττούνται από τον Ολυμπιακό στο πρώτο τους ματς του νέου αιώνα και να μην καταφέρνουν να κάμψουν την αντίσταση του Ιωνικού στο επόμενο. Ωστόσο, όπως και τώρα που ξέσπασε στη Λαμία, τότε ήταν η Καλαμάτα που πλήρωσε τα… σπασμένα (6-1) και καταλυτικότερος όλων ήταν ο Απόστολος Λιολίδης.

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός «χόρεψε» στο χιόνι του Χαριλάου, στέλνοντας τη μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα του Σωτήρη Λυμπερόπουλου, έχοντας το βασικό ρόλο σε εκείνη την αξέχαστη, παγωμένη παράσταση του Γενάρη.

Ίλια Ίβιτς (2001)

Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να μην έπιασε ποτέ τους αριθμούς που είχε στον Ολυμπιακό ή ακόμα και στην ΑΕΚ, φρόντισε όμως να αφήσει το στίγμα του σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια που φόρεσε τη φανέλα του Άρη.

Ήταν Μάιος του 2001 και οι «κίτρινοι» υποδέχονταν τον Πανιώνιο χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των αθλητών, οι οποίοι πρόσφεραν ένα χορταστικό σε εξέλιξη και σκορ, αγώνα. Εκείνος που έβαλε «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του σε αυτό ήταν ο Ίλια Ίβιτς, ο οποίος σκόραρε και τα 3 γκολ του Άρη για να ζηλέψει τη φήμη του ο Σάσα Γιοβάνοβιτς αλλά να μην τον προφτάσει (3-2).

Νίκος Κυζερίδης (2003)

Έλειπαν οι φίλοι του Άρη από το γήπεδο λόγω τιμωρίας και ο Κυζερίζης έκανε… κρότο. Ο μία φορά διεθνής με τη «γαλανόλευκη» μεσοεπιθετικός, είχε κέφια στην εκκίνηση της σεζόν και «θύμα» του την Προοδευτική. Την τελευταία βραδιά του Αυγουστιάτικου φεγγαριού στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε το χορό των γκολ με πέναλτι και ακολούθησαν άλλα δύο, το ένα με αριστερό και το άλλο με δεξί πλασέ για να πετύχει ένα αυθεντικό χατ-τρικ σε μόλις 17’.

Ανδρέας Τάτος (2013)

Έπρεπε να περάσει μία ολόκληρη δεκαετία για να βρεθεί άλλος παίκτης του Άρη να «τινάξει» τρεις φορές τα αντίπαλα δίχτυα στο ίδιο ματς. Και αυτό συνέβη σε ένα εντυπωσιακό 5-1 των «κιτρίνων» επί του Αστέρα Τρίπολης, που έκανε την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο και τότε διαιτητή, τον ίδιο «άρχοντα του αγώνα» με τη Λαμία.

Λουίς Πάλμα ντύθηκε τότε ο Ανδρέας Τάτος, με το «δεκάρι» του Άρη να μαγεύει τα πλήθη. Αρχικά ήταν ένα τρομερό μακρινό σουτ που σχεδόν…έσκισε τα δίχτυα για να ακολουθήσει μία εκτέλεση πέναλτι σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος και μία λόμπα που πρόλαβε την έξοδο του Μπαντή.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0