Football Talk

Μίλαν: Με διαφορά ο πιο... αγαπητός αντίπαλος του Αντόνιο Κόντε! (video)

Μίλαν: Με διαφορά ο πιο... αγαπητός αντίπαλος του Αντόνιο Κόντε! (video)

Η κλήρωση για τους «16» του UEFA Champions League έφερε την Μίλαν αντίπαλο του Αντόνιο Κόντε και της Τότεναμ, σε ένα remake της σεζόν 2010-11, όταν είχαν αναμετρηθεί ξανά στην ίδια φάση. Για τον Ιταλό τεχνικό των «σπιρουνιών» οι «ροσονέρι» αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους αντιπάλους καθώς απέναντί τους κατέχει ρεκόρ 10 νικών και μόλις μία ήττας σε συνολικά 14 αγώνες!

Επιστροφή στην Ιταλία για τον Αντόνιο Κόντε έφερε η κλήρωση της φάσης των «16» του UEFA Champions League. Η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει την Μίλαν, σε μία μονομαχία που αποτελεί remake των αναμετρήσεων της σεζόν 2010-11 όταν η αγγλική ομάδα είχε πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά. Τα «σπιρούνια» τότε είχαν επικρατήσει στο Μιλάνο με 1-0 των «ροσονέρι» και το 0-0 του επαναληπτικού στο Λονδίνο ήταν αρκετό για να συνεχίζουν στη διοργάνωση. Πέρα ωστόσο από την παράδοση των δύο ομάδων, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτή ανάμεσα στους Μιλανέζους και τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει υπάρξει στο παρελθόν προπονητής σε αρκετές ομάδες της χώρας του, με πιο σημαντικές φυσικά αυτές των Γιουβέντους και Ίντερ. Συνολικά απέναντι στους «ροσονέρι» έχει βρεθεί 14 φορές στην καριέρα του. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι από αυτές τις 14 φορές, μόνο μία έχει φύγει ηττημένος, έχοντας δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες!

Της είχε πάρει τον άερα!

Τα περισσότερα παιχνίδια κόντρα στη Μίλαν ο Κόντε τα έπαιξε όταν ήταν στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Από το 2011 έως και το 2014, σε οκτώ αναμετρήσεις στον πάγκο των Γιουβεντίνων κόντρα στους «μιλανίστι» δεν έχασε ούτε μία φορά, έχοντας απολογισμό έξι νίκες και δύο ισοπαλίες!

Το ντεμπούτο στις αναμετρήσεις με την Μίλαν

Ο πρώτος αγώνας ωστόσο του Κόντε με αντίπαλο τη Μίλαν δεν ήταν με την Γιουβέντους αλλά με την ομάδα της Αταλάντα, τον Οκτώβρη του 2009. Ο Ιταλός τεχνικός είχε αναλάβει ένα μήνα πριν την ομάδα του Μπέργκαμο ωστόσο δεν πρόλαβε να κάτσει και πολύ στον πάγκο καθώς τον Ιανουάριο αποτέλεσε παρελθόν έχοντας έρθει σε ρήξη με τους φιλάθλους της ομάδας. Το ντεμπούτο του στις αναμετρήσεις με τους «ροσονέρι» είχε λήξει τότε 1-1, στην πρώτη από τις τρεις ισοπαλίες απέναντί τους.

Ύστερα από την φυγή του από την Γιουβέντους, ο Κόντε ανέλαβε τις τύχες της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, ενώ στη συνέχεια συμφώνησε με την Τσέλσι, με την οποία κατάφερε να κατακτήσει την Premier League της σεζόν 2016-17 όπως και το Κύπελλο Αγγλίας την επόμενη χρονιά. Κάτι ωστόσο οι αποτυχίες στο Champions League, κάτι οι κακές σχέσεις που είχε με ορισμένους παίκτες, κάπως έτσι ήρθε και η απόλυση από τους Λονδρέζους, με τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του να είναι πίσω στην Ιταλία και την Ίντερ!

Η μοναδική ήττα

Όντας προπονητής των «νερατζούρι», ο Κόντε έζησε συνολικά πέντε μεγάλα Derby della Madonnina και τα πήγε σχεδόν τέλεια καθώς πανηγύρισε τις τέσσερις φορές! Η πρώτη ήττα του Κόντε και μοναδική κόντρα στη Μίλαν ήρθε τον Οκτώβρη του 2020, όταν οι «ροσονέρι» επικράτησαν της τυπικά γηπεδούχου Ίντερ με 2-1 για την 4η αγωνιστική της Serie A. Άραγε θα καταφέρει η ομάδα του Στέφανο Πιόλι να θυμίσει το συναίσθημα της ήττας στον Αντόνιο Κόντε ή θα συνεχιστεί το εντυπωσιακό ρεκόρ του τεχνικού της Τότεναμ;


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0