Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου: Η «Αγία Τριάδα» κόντρα στην ομάδα! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου: Η «Αγία Τριάδα» κόντρα στην ομάδα! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Μπάγερν Μονάχου είναι η μια από τις δύο «τιτανομαχίες» που έβγαλε η κλήρωση των «16» του Champions League και το BN Sports σχολιάζει.

Η κλήρωση των «16» του Champions League μας προσέφερε δύο πολύ δυνατά ζευγάρια. Την επανάληψη του περσινού τελικού, Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνη του προπέρσινου, Παρί-Μπάγερν.

Η κόντρα μεταξύ των Γάλλων και των Γερμανών κέρδισε τα «βλέμματα» του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού κοινού. Οι δύο «μονομάχοι» έχουν συναντηθεί ακόμη 11 φορές στη διοργάνωση, οι «πρωτευουσιάνοι» υπερτερούν στις νίκες αλλά οι Βαυαροί έχουν κερδίσει το πιο σπουδαίο από αυτά τα ματς. Τον τελικό του 2020.

Ο τελικός της καραντίνας

Οι δύο σύλλογοι έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου πριν δύο χρόνια. Στον τελικό της Λισαβώνας, σε εκείνο το “final 8” ελεώ του COVID-19 , η γερμανική ομάδα ήταν αυτή που πανηγύρισε.

Με γκολ του Κομάν στο 59ο λεπτό η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα σε έναν -σχεδόν- ισορροπημένο τελικό. Η ομάδα του Χάνς Φλίκ, έχοντας την εμπειρία από ανάλογες περιστάσεις, κράτησε το μηδέν και σήκωσε την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά»!

Βεβαίως το φετινό τους ζευγάρωμα είναι μια άλλη υπόθεση. Όχι μόνο επειδή πρόκειται για δύο και όχι ένα παιχνίδι, αλλά κυρίως επειδή έχουν αλλάξει πράγματα μέσα σε αυτή τη διετία. Ενδεχομένως η Παρί να έχει πάρει το μάθημά της.

Το Μουντιάλ αλλάζει ( ; ) τις ισορροπίες

Υπάρχει ένας παράγοντας που ίσως πολλοί να μην δώσουν σημασία- το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Το τουρνουά που ξεκινάει σε λίγες μέρες και τελειώνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα ίσως επηρεάσει τις ισορροπίες.

Όχι μόνο την απόδοση των ποδοσφαιριστών, αλλά και την…υγεία τους! Ένας -όλοι απευχόμαστε- τραυματισμός μπορεί εύκολα να επηρεάσει την εξέλιξη και εν συνεχειά το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Μπορεί το ‘’MNM” να αφήσει έξω την ομάδα;

Μια επίσης σημαντική διαφορά σε σχέση με το 2020 ονομάζεται Λιο Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ προστέθηκε στο ρόστερ ώστε να δημιουργηθεί η τρομερή τριπλέτα παρέα με Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Είναι αυτή η τριάδα ικανή να αποκλείσει μια ομάδα όπως η Μπάγερν; Πολλοί θα πουν πως όχι. Πολλοί θα σταθούν στο γεγονός πως οι Βαυαροί έχουν την εμπειρία, τη φανέλα και το «όνομα» στη διοργάνωση.

Όμως ο Νάγκελσμαν γνωρίζει καλά πως η ομάδα του όχι απλώς δεν είναι φαβορί, αλλά αν τυχόν υποτιμήσει τους Παριζιάνους, μπορεί ακόμη και να ταπεινωθεί…

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0