Football Talk

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ευκαιρία για εκδίκηση ή συνέχεια της… βασιλικής κυριαρχίας; (video)

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ευκαιρία για εκδίκηση ή συνέχεια της… βασιλικής κυριαρχίας; (video)

«Τιτανομαχία» και επανάληψη του περσινού τελικού επεφύλασσε η σημερινή κλήρωση των «16» του UEFA Champions League, με τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ να βρίσκει απέναντί της τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο ΑντσελότιΏρα για… κόκκινη εκδίκηση ή συνέχεια του μαδριλένικου σερί;  

Γρήγορα έμελλε να επαναληφθεί ο τελικός του περασμένου Champions League, καθώς η κληρωτίδα είχε… κέφια και έβγαλε αντιμέτωπες τη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «reds» προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον όμιλό τους, πίσω από τη Νάπολι, με αποτέλεσμα να βρουν στο δρόμο τους την κάτοχο του τροπαίου, που τερμάτισε στην κορυφή του γκρουπ κόντρα σε Λειψία, Σέλτικ και Σαχτάρ.

Αυτή θα είναι η δέκατη φορά που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους οι δύο ομάδες και η ένατη για το UEFA Champions League. Πριν η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πάρει τη σημερινή της μορφή, είχαν βρεθεί μόλις μία φορά, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1981, εκεί που η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 1-0, κατακτώντας το τρίτο της τρόπαιο στο θεσμό.

Επί εποχής Champions League, έπαιξαν για πρώτη φορά το 2009 στη φάση των «16», με τους «reds» να κερδίζουν και στους δύο αγώνες με συνολικό σκορ 5-0, συνεχίζοντας στα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα, στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν, η «βασίλισσα» υπερτερεί εμφατικά με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Τα δύο από αυτά ήταν οι τελικοί του 2018 και του 2022, με τη Ρεάλ να κερδίζει με 3-1 και 1-0 αντίστοιχα, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων (2014) και στα προημιτελικά (2021), τα οποία αποδείχθηκαν εύκολη υπόθεση για τους «μερένχες».



Τώρα, θα βρεθούν αντιμέτωπες για τρίτη διαδοχική σεζόν και απομένει να φανεί εάν θα συνεχιστεί το αήττητο σερί της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι ή αν ο Γιούργκεν Κλοπ θα βρει τον τρόπο να αντιδράσει, παίρνοντας ταυτόχρονα… εκδίκηση για τους δύο χαμένους τελικούς.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0