Football Talk

Champions League: Τιτανομαχίες στην φάση των «16» με Λίβερπουλ-Ρεάλ και Παρί-Μπάγερν!

Champions League: Τιτανομαχίες στην φάση των «16» με Λίβερπουλ-Ρεάλ και Παρί-Μπάγερν!
Σπουδαίες αναμετρήσεις ανέδειξε η κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League με την Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης σε μια επανάληψη του περσινού τελικού του Παρισού, την ώρα που η Παρί των Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου. Στα εύκολα η Μάντσεστερ Σίτι.

Με ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Ίντερ και η Παρί να τερματίζουν δεύτερες στους ομίλους τους, όπως ήταν λογικό η κλήρωση της φάσης των «16» σίγουρα θα μας έδινε τουλάχιστον ένα μεγάλο ζευγάρι. Τελικά η κληρωτίδα είχε κέφια κι έβγαλε δύο ματσάρες, αυτά των Λίβερπουλ - Ρεάλ και Παρί με την Μπάγερν Μονάχου.

Οι δύο ομάδες των 20 τροπαίων στη διοργάνωση, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού του Παρισιού, θα βρεθούν για άλλη μία φορά αντιμέτωπες σε νοκ άουτ αγώνα, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ανφιλντ

Παλιοί γνώριμοι όμως είναι και οι Παρί με την Μπάγερν που συνθέτουν το άλλο μεγάλο ζευγάρι της φάσης των «16». Οι δύο ομάδες έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από τον τελικό του 2020 στο «Ντα Λουζ» όπου οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει, ενώ το 2021 στα προημιτελικά οι Γάλλοι ήταν αυτοί που είχαν πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αντίθετα, το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά είναι η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Λειψία, ενώ η Μίλαν θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ με τον Αντόνιο Κόντε να επιστρέφει στο Μιλάνο εκεί όπου με την Ίντερ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Μια Ίντερ η οποία θα βρει στον δρόμο της τον άλλοτε παίκτη της και νυν προπονητή της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με την Μπενφίκα να είναι η ιδιαίτερα κερδισμένη της κλήρωσης αφού θα αντιμετωπίσει την Μπριζ.

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχει και η Νάπολι κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τους «παρτενοπέι» φέτος να δείχνουν πως είναι έτοιμοι για σπουδαία πράγματα, ενώ τέλος, ανοικτό σε προβλέψεις είναι το Ντόρτμουντ - Τσέλσι με τους «μπλε» να βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο στην μετά-Αμπράμοβιτς εποχή.

Οι αγώνες για την φάση των «16» είναι προγραμματισμένοι για τις 14-15 και 21-22 Φεβρουαρίου (πρώτα ματς), με τις ρεβάνς να έχουν οριστεί για τις 7-8 και 14-15 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16»:

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι

Μπριζ – Μπενφίκα

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Μίλαν – Τότεναμ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι

Ντόρτμουντ – Τσέλσι

Ίντερ - Πόρτο

Παρί - Μπάγερν


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0