Football Talk

Ήθελε αλλά… δεν μπορούσε στο ντέρμπι με την Άρσεναλ ο Ομπαμεγιάνγκ!

Ήθελε αλλά… δεν μπορούσε στο ντέρμπι με την Άρσεναλ ο Ομπαμεγιάνγκ!
Μπορεί ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να είχε κάνει… προσωπικό το ντέρμπι με την Άρσεναλ, με το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει πριν από την έναρξη της 15ης αγωνιστικής της PremierLeague, όμως η αλήθεια είναι πως ο Γκαμπονέζος, ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Είχε ελάχιστες επαφές με την μπάλα, αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα, όσα και τα… σουτ του και αποχώρησε από το ματς με την συμπλήρωση μίας ώρας!

Μία πολύ κακή εμφάνιση και τίποτα περισσότερο, ήταν όσα είδαμε στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ από τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος ήθελε, αλλά… δεν μπορούσε, οι «κανονιέρηδες» τον περιόρισαν άψογα και στο τέλος της ημέρας, η ήττα που υπέστη από την πρώην ομάδα του, δείχνει να τον «πληγώνει» ανεπανόρθωτα.

Πιθανώς, όλα αυτά δεν θα είχαν πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, αν ο ίδιος επέλεγε να μην προβεί σε δηλώσεις, πριν από την διεξαγωγή της συνάντησης. Διότι είχε πει πως «δεν είναι προσωπικό, Άρσεναλ έρχομαι για σένα, είμαι έτοιμος» και εν τέλει, όχι απλά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά «ανάγκασε» τον Γκρέιαμ Πότερ να τον κάνει αλλαγή με τη συμπλήρωση μίας ώρας, όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν σχεδόν… άφαντος. Στο πρώτο μέρος έκανε μόλις τέσσερις επαφές με την μπάλα, πράγμα που σημαίνει πως τουλάχιστον 15 φορές λιγότερες, ήρθε σε επαφή μαζί της από κάθε άλλον παίκτη που βρισκόταν στο γήπεδο.

Αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπεν Γουάιτ, μπροστά στον Μικέλ Αρτέτα και κατέγραψε μηδενικές τελικές προσπάθειες, πράγμα που μπήκε σε σύγκριση με τα… φάουλ του, που ήταν περισσότερα.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε και εν τέλει, αποχώρησε από το ματς με ένα σουτ που κόντραρε στον MVP, Γουίλιαμ Σαλιμπά και με ένα κερδισμένο κόρνερ, που δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρία.

Επί της ουσίας, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήθελε να πάρει… εκδίκηση από την Άρσεναλ, αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση. Μετά την λήξη του ματς, ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες φρόντισε να του απαντήσει, στο ίδιο μήκος κύματος.

«Τίποτα προσωπικό. Απλά το Λονδίνο είναι κόκκινό», έγραψε χαρακτηριστικά και ο Γκαμπονέζος αποχώρησε ηττημένος από το Στάμφορντ Μπριτζ, σε ένα ματς που δημιούργησε προσδοκίες, πριν από την έναρξή του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0