Football Talk

Ολυμπιακός: Τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το πρωτάθλημα
Ο Ολυμπιακός έθεσε ζήτημα αποχώρησης από το πρωτάθλημα ύστερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Το BN Sports παρουσιάζει αναλυτικά τι προβλέπει ο ΚΑΠ της ΕΠΟ για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει μία ομάδα από το πρωτάθλημα.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού ύστερα από τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έθεσε ζήτημα αποχώρησης από το πρωτάθλημα της Super League, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Βρέτζο να κάνουν λόγο για στημένη διαιτησία στο ντέρμπι.

Εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν πράξη την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα, αυτό θα έχει άμεσα αποτελέσματα στην ομάδα τους καθώς σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΚΑΠ της ΕΠΟ, αν μία ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα προβλέπονται υποβιβασμοί.

Πιο συγκεκριμένα ο κανονισμός της ομοσπονδίας προβλέπει ότι αν μία ομάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από την διοργάνωση, τότε αυτομάτως υποβιβάζεται 2 κατηγορίες, ενώ παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ στον πρόεδρο και στον μεγαλομέτοχό της. Παράλληλα, όσοι κατέχουν ποσοστό, μεγαλύτερο του 10%, δεν θα μπορούν να μετέχουν στην νέα διοίκηση, ούτε αυτοί, ούτε οι συγγενείς τους, μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Τα ματς που θα έχουν δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ισχύουν κανονικά, όμως όσα ακολουθούν και δεν γίνουν, η ομάδα θα τα χάνει με 3-0

1_258.jpg

Φυσικά αυτό θα σημαίνει οικονομική καταστροφή για τον Ολυμπιακό ενώ θα πληγεί και το πρεστίζ του συλλόγου καθώς δεν θα μπορεί να συμμετέχει στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Μόνο μέσα από το Κύπελλο Ελλάδος θα μπορούν να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση οι Πειραιώτες.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0