Football Talk

Champions League: Τα... μαθηματικά δείχνουν Μπάγερν Μονάχου - Λίβερπουλ στους «16»!

Champions League: Τα... μαθηματικά δείχνουν Μπάγερν Μονάχου - Λίβερπουλ στους «16»!

Η κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στη Νιόν (13:00) με κάποια ζευγάρια να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες διασταύρωσης από τα υπόλοιπα…

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στα νοκ-άουτ πρόκειται να μάθουν το μεσημέρι της Δευτέρας (7/11, 13:00) τον αντίπαλό τους, στην κλήρωση που θα λάβει χώρα στη Νιόν της Ελβετίας.

Αγγλία και Γερμανία έχουν από τέσσερις εκπροσώπους στους «16» της διοργάνωσης, η Ιταλία τρεις, η Πορτογαλία δύο, ενώ από μία έχουν το Βέλγιο, η Γαλλία, αλλά και η Ισπανία.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στα νοκ-άουτ:

Νικήτριες ομίλων

Νάπολι (Ιταλία, 1ος όμιλος)

Πόρτο (Πορτογαλία, 2ος όμιλος)

Μπάγερν (Γερμανία, 3ος όμιλος)

Τότεναμ (Αγγλία, 4ος όμιλος)

Τσέλσι (Αγγλία, 5ος όμιλος)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία, 6ος όμιλος)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία, 7ος όμιλος)

Μπενφίκα (Πορτογαλία, 8ος όμιλος)

Δεύτερες ομίλων:

Λίβερπουλ (Αγγλία, 1ος όμιλος)

Μπριζ (Βέλγιο, 2ος όμιλος)

Ίντερ (Ιταλία, 3ος όμιλος)

Άιντραχτ (Γερμανία, 4ος όμιλος)

Μίλαν (Ιταλία, 5ος όμιλος)

Λειψία (Γερμανία, 6ος όμιλος)

Ντόρτμουντ (7ος όμιλος)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία, 8ος όμιλος)

Οι πιθανότητες των διασταυρώσεων

Φυσικά, υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί στην κλήρωση της φάση των «16» που δεν επιτρέπουν ομάδες της ίδιας χώρας να διασταυρωθούν, αλλά ούτε εκείνες που ήταν στον ίδιο όμιλο. Έτσι, κάποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσουν η μία πάνω στην άλλη.

Αυτό γίνεται ευκόλως αντιληπτό, αν δει κανείς τους πιθανούς αντιπάλους που έχει στην κλήρωση η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί ως νικητές του 3ου ομίλου, δεν μπορούν να κληρωθούν με την Ίντερ, που ήταν μαζί στο γκρουπ, αλλά ούτε τις άλλες τρεις γερμανικές ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες. Αντίστοιχη περίπτωση είναι και της Λίβερπουλ, η οποία ως δεύτερη στο γκρουπ της, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη Νάπολι, αλλά και τις Σίτι, Τότεναμ και Τσέλσι.

Ένας αναλυτής ποδοσφαίρου, έκανε τα… μαθηματικά της κλήρωσης και από τις 3.876 διαφορετικές διασταυρώσεις υπολόγισε τις πιθανότητες κάθε ζευγαρώματος. Από το αποτέλεσμα προέκυψε ότι Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ έχουν 40% πιθανότητα να τεθούν αντιμέτωπες στη φάση των «16», ένα ποσοστό που δεν συναντάται σε κανένα άλλο ζευγάρι ομάδων.

Αμέσως επόμενο ζευγάρι σε ποσοστό έρχεται το Μπάγερν Μονάχου – Μίλαν με 24%, ενώ παραπλήσια πιθανότητα έχει το Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης με 20%.

Βάση λοιπόν του στατιστικού πειράματος, η πιο πιθανή «μαθηματικά» κλήρωση για τη φάση των «16» του Champions League είναι η εξής:

Λίβερπουλ – Μπάγερν Μονάχου (39,6 %)

Ντόρτμουντ / Άιντραχτ Φρ. – Νάπολι (22,3%)

Άιντραχτ Φρ. / Ντόρτμουντ – Τσέλσι (18,0%)

Τότεναμ / Μαν.Σίτι - Ίντερ (18,9%)

Τότεναμ / Μαν. Σίτι – Λειψία (17,4%)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μίλαν (14,0%)

Πόρτο – Παρί Σεν Ζερμέν (11,2%)

Μπριζ – Μπενφίκα (11,2%)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0