Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Έχασε ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή…

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Έχασε ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή…

Η ΑΕΚ, παρότι ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, έμεινε στο 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και έχασε την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Η «Ένωση» είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως ο Παπαδόπουλος είχε «απαντήσεις» στις προσπάθειες των παικτών του Αλμέιδα και με ένα γκολ του Κρέσπι, οι Αρκάδες κατόρθωσαν να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ, όμως σε καμία εξ αυτών δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Ο Αστέρας από την άλλη είχε εμφανώς αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του και δεν απείλησε τους φιλοξενούμενους.

Η «Ένωση» έδειξε από νωρίς διάθεση να επιτεθεί και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις τελικές. Ο Λιβάι στο 3’ σούταρε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Αραούχο στο 5’. Με την συμπλήρωση 10 λεπτών, ο Ρότα κινήθηκε έξυπνα μέσα στην περιοχή και ελευθερώθηκε για να δεχθεί την μπάλα, όμως το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος.

Ο ρυθμός της ΑΕΚ ωστόσο έπεσε όταν ο Ελίασον τραυματίστηκε στον αστράγαλο από μαρκάρισμα του Ζουκάνοβιτς και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Μάλιστα, ο Σουηδός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ του τοποθετήθηκε νάρθηκας στο πόδι.

5725003_2_1.jpg

Ο Αστέρας πέρα από κάποια «εύκολα» για τον Αθανασιάδη σουτ, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της ΑΕΚ, παρότι βελτιώθηκε από το 25’ κι έπειτα. Στο 29’ ο Αραούχο απείλησε ξανά τους γηπεδούχους, με ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος και πάλι μπλόκαρε, ενώ δέκα λεπτά μετά μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι κατέληξε άουτ.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και η τελευταία, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να αποκρούει ένα σουτ του Λιβάι και τον Πινέδα που πήρε το «ριμπάουντ» να στέλνει την μπάλα άουτ.

2ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Γκαρσία με κεφαλιά να απειλεί στο 47’. Λίγο αργότερα, η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς, με τον Γκατσίνοβιτς να κερδίζει πέναλτι μετά από τάκλιν του Σίτο. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 1-0 στο 50’, παρά την προσπάθεια του Παπαδόπουλου, που άγγιξε την μπάλα.

Ο Γκατσίνοβιτς πέντε λεπτά μετά είχε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-0, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από τα δοκάρια. Αφού η «Ένωση» δεν μπόρεσε να διπλασιάσει το προβάδισμά της, ο Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Καρμόνα με κεφαλιά πάσα, έστρωσε στον Κρέσπι, ο οποίος με γυριστό νίκησε τον Αθανασιάδη, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Τζαβέλλα.

5725170.jpg

Ο «Δικέφαλος» σπατάλησε αμέσως μετά μοναδική ευκαιρία για να πάρει και ξανά προβάδισμα. Ο Γκαρσία έφερε σε θέση βολής τον Άμραμπατ στο 63’, όμως εκείνος είδε τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Επόμενη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήταν στο 75’ με τον Ρότα να κάνει ένα σουτ από διαγώνια θέση, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αστέρας Τρίπολης κλείστηκε στα «καρέ» του Παπαδόπουλου για να κρατήσει το ισόπαλο σκορ και τα κατάφερε, αφού οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο.

MVP

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, όντας σταθερός στις επεμβάσεις του (7 στο σύνολο), ενώ και στο γκολ-πέναλτι του Άμραμπατ, λίγο έλειψε να αποκρούσει!

5725053.jpg

 

Η φάση του αγώνα

Ο τραυματισμός του Νίκλας Ελίασον. Η ΑΕΚ έχασε αρκετή από την ενέργειά της μετά την αποχώρηση του Σουηδού και πιαθνώς η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική με αυτόν στο χορτάρι.

5724995_1.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (84' Άλβαρες), Σίτο (75' Τιλίκα), Κρέσπι (90+5' Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84' Μπενίτο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (80' Μάνταλος), Σιμάνσκι (80' Τσούμπερ), Πινέδα (46' Γιόνσον), Ελίασον (20' λ.τρ. Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Βασίλης Βασιλείου 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0