Football Talk

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Αήττητος στο... 100', χαμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες! (video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Αήττητος στο... 100', χαμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες! (video)
Ο Ολυμπιακός κρατούσε στα... πόδια του ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά ένα ολέθριο λάθος του Άβιλα στο 90+7', έδωσε την ευκαιρία στον Σπόραρ να διαμορφώσει το 1-1 ως τελικό σκορ (06/11) με πέναλτι! Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους «ερυθρολεύκους» να βάλουν... φωτιά στο πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» ήταν έτοιμο να βαφτεί... ερυθρόλευκο, αλλά ένα ολέθριο λάθος του Άβιλα στο 90+7', στέρησε ένα πολύτιμο «τρίποντο» από τον Ολυμπιακό και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 1-1 (06/11), κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πρώτη απώλεια βαθμών για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που παραμένει αήττητο μετά το πέρας 11 αγωνιστικών και στο +10 από τους Πειραιώτες.

Ο Πεπ Μπιέλ «άνοιξε» το σκορ στο 84', με τον Σπόραρ να ισοφαρίζει από την «άσπρη βούλα» στο 90+13', σβήνοντας τη... φωτιά που πήγε να ανάψει στη Super League.

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που στο 51ο λεπτό είδε τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού, με δάκρυα στα μάτια.


1ο ημίχρονο

Το πάθος και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που απείλησε πρώτος. Ωστόσο, το σουτ του Μπιέλ εντός περιοχής στο 12ο λεπτό, σταμάτησε πάνω στο σώμα του Σάντσες.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και είχαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο 24' ο Μπακαμπού έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, την «έσπασε» στον Χάμες Ροντρίγκες, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 35ο λεπτό. Ο Παλάσιος έκανε τη χαμηλή σέντρα, που πέρασε από τον Πασχαλάκη, αλλά και ανάμεσα από τα πόδια του Βέρμπιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα.

 


2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε τρία λεπτά, είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα.

Αρχικά, ο Χάμες εκτέλεσε το κόρνερ στο 61ο λεπτό, ο Μασούρας νίκησε τους πάντες στον αέρα, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης από την εκτέλεσή του, ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής. Το σουτ που επιχείρησε άλλαξε λίγο πορεία, αφού βρήκε στον Μάγκνουσουν, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, δήλωσε «παρών»!

 

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε αντίδραση και στο 79ο λεπτό, έφτασε μία... ανάσα από το γκολ. Για την ακρίβεια, ένα τάκλιν μακριά!

Στο 79ο λεπτό, ο Σπόραρ επωφελήθηκε από ένα λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Παπασταθόπουλος με υπερπροσπάθεια και τάκλιν, έδιωξε σε κόρνερ!

Εν τέλει, ο «γόρδιος δεσμός» της άμυνας των «πρασίνων» λύθηκε στο 84ο λεπτό!

Ο Ελ Αραμπί κατάφερε να «στρώσει» την μπάλα στον Πεπ Μπιέλ, που έκανε ένα «σκαστό» σουτ εντός περιοχής. Αυτό άλλαξε ελαφρώς πορεία λόγω επαφής της μπάλας με τον Μάγκνουσον, μην αφήνοντας περιθώρια στον Μπρινιόλι να αντιδράσει. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός διαμόρφωσε το 1-0 που αρχικά φάνηκε πως θα είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αλλά δεν έμελλε να είναι.


Στο 90+6' ο Γκονσάλο Άβιλα «πάτησε» τον Φώτη Ιωαννίδη. Αρχικά, ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε φάουλ εκτός περιοχής, αλλά μετά από επανεξέταση της φάσης και στο VAR, «σφύριξε» πέναλτι.

Ο Άντραζ Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και με φοβερό τρόπο, διαμόρφωσε το 1-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, διατηρώντας το αήττητο του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και το -10 του Ολυμπιακού από την κορυφή.


Ο MVP

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι που έχει κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και κρατάει «όρθιο» τον Παναθηναϊκό, για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Η φάση του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, από το πέναλτι του Άβιλα στις καθυστερήσεις.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες (46' Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Τσέριν (87' Ιωαννίδης), Ρούμπεν, Μπερνάρντ, Παλάσιος (53' Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78' Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (86' Φορτούνης), Μπιέλ (90+3' Μπόουλερ), Μασούρας (76' Βρουσάι), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0