Football Talk

Τότεναμ – Λίβερπουλ 1-2: Ωραίος ο Σαλάχ, μοιραίος ο Πέρισιτς, μεγάλο «διπλό» για την ομάδα του Κλοπ! (video)

Τότεναμ – Λίβερπουλ 1-2: Ωραίος ο Σαλάχ, μοιραίος ο Πέρισιτς, μεγάλο «διπλό» για την ομάδα του Κλοπ! (video)

Ένα πολύ μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε η Λίβερπουλ στο Βόρειο Λονδίνο, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 2-1, πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση, με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Δύο γκολ ο Αιγύπτιος, δύο δοκάρια ο Πέρισιτς, έκανε δύο τις νίκες του ο Γιούργκεν Κλοπ επί του Αντόνιο Κόντε στα 7 ματς που έχουν τεθεί πλέον αντιμέτωποι!

Με μία κυκλοθυμική εμφάνιση από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο, έναν Μοχάμεντ Σαλάχ στα καλύτερά του και τον Ιβάν Πέρισιτς να  σημαδεύει τα δοκάρια δύο φορές, η Λίβερπουλ πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Τότεναμ με 2-1, στο τελευταίο ματς της 15ης αγωνιστικής! Κορυφαίος ο Αιγύπτιος που φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό του, δοκάρι και ο Νούνιες στο φινάλε, μείωσε την διαφορά από τους Λονδρέζους στους 7 η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας και ματς λιγότερο!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ο Αιγύπτιος άνοιξε το σκορ στην πρώτη επί της ουσίας ευκαιρία του ματς. Πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, την έστρωσε στο αριστερό του πόδι με τέλεια επαφή και εκτέλεσε τον Ούγκο Γιορίς που δεν είχε κάποιο περιθώριο αντίδρασης.

Η Τότεναμ επιχείρησε να απαντήσει άμεσα, αλλά στο 15ο λεπτό, ο Ιβάν Πέρισιτς σημάδεψε το δεξί δοκάρι με το κεφάλι, με συνέπεια το 1-0 να διατηρηθεί, τουλάχιστον μέχρι το 40ο λεπτό. Διότι εκεί που ο ρυθμός φάνηκε πως είχε πέσει και οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν απειλητικοί, ο Ντάιερ έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Πήγε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, εν τέλει την… έδωσε στον Σαλάχ, ο τελευταίος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Γιορίς και με υποδειγματικό τελείωμα έκανε το 2-0, φτάνοντας τα 43 γκολ σε ματς απέναντι στο Big 6.

Όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ θα έχει ένα εύκολο απόγευμα, αλλά κάτι τέτοιο φάνηκε πως δεν θα ισχύσει από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αν αναλογιστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι έκαναν περισσότερες τελικές προσπάθειες σε έξι λεπτά (4), από όσες είχαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ντάιερ δεν μπόρεσε να εξιλεωθεί στο 49’, στην συνέχεια της φάσης ο Πέρισιτς σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι, αυτή την φορά το οριζόντιο και εν συνεχεία, ο Σαλάχ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το χατ-τρικ, με τον Γιορίς να τον «κερδίζει» για πρώτη φορά στο ματς.

Ωστόσο, η Τότεναμ έδειξε πως είναι ικανή να ξαναμπεί στο ματς και εν τέλει αυτό συνέβη στο 70’, με τον Χάρι Κέιν.  Ο Άγγλος μείωσε, έπειτα από ασίστ του Κουλουσέφσκι και το… θρίλερ ξεκίνησε για το επόμενο εικοσάλεπτο, με τον Πέρισιτς όμως να είναι ο μοιραίος.

Απώλεσε ακόμη μία σημαντική στιγμή στο 79’ από πλεονεκτική θέση, ο Νούνιες είχε δοκάρι στο 83’ και το τελικό 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, σηματοδοτώντας ένα τεράστιο «διπλό» για την Λίβερπουλ, που πλησιάζει στους 7 βαθμούς την αντίπαλό της και βρίσκεται στο -4 από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Tότεναμ: 
Γιορίς, Έμερσον (69' Ντόχερτι), Ντάιερ, Λενγκλέ, Ντέιβις, Σεσενιόν (69' Κουλουσέφσκι), Μπισούμα (89' Μπισουμά), Μπεντακούρ, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς, Κέιν

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Έλιοτ (74' Χέντερσον), Σαλάχ (90+2' Οξλέιντ - Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (74' Τζόουνς), Νούνιες (87' Γκόμες)

Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0